Home IconarrowHaberlerarrowGörmeyenler Görenleri Sahneye Çağırıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Görmeyenler Görenleri Sahneye Çağırıyor

cover photo

Görme engellilerle, engeli olmayanlari ayni atölyede bulusturan “Görmesen de Olur” Yazarlik Atölyesi’nde üretilen 11 oyun  9-10 Mayis’ta Kadiköy Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde gerçeklesecek “Görmesen de Olur Okuma Tiyatrosu Festivali”nde sahnelenecek.

Kadiköy Belediyesi Engelli Merkezi, Tasarim Atölyesi Kadiköy (TAK) ve Tiyatro Laboratuvari’nin ortaklasa baslattiklari görme engellilerle, engeli olmayanlari ayni atölyede bulusturan “Görmesen de Olur” Yazarlik Atölyesi tamamlandi. Görme engelli bireyler ile engelli olmayanlarin ayni atölyede bulustugu ve bes hafta süren atölyede  yürütülen hummali çalisma sonucu ortaya 11 eser çikti.

Atölye egitmenleri Serhan Alben, Sercan Alben ve yazarlara takim kaptanligi yapan Aytug Akdogan “bir oyun, edebiyata degil, tiyatroya aittir.” sözünden yola çikarak, yazarlarin oyunlarini seyirciyle bulusturmaya karar verdiler. Tiyatro Laboratuvari’nin festival sürecini üstlenmesi ve Kadiköy Belediyesi’nin de destekleriyle 09 – 10 Mayis tarihlerinde, günde 12 saat toplamda 24 saat sürecek bir tiyatro festivali hazirlandi. 

“Görmesen de Olur” atölyesinden çikan 11 oyun ise usta tiyatrocular tarafindan sahnelenecek. Iki gün sürecek festivalde sahneye çikacak usta oyuncular söyle: Algi Eke, Bennu Yildirimlar, Birce Akalay, Can Yaman, Deniz Türkali, Deniz Ugur, Elif Erdal, Furkan Palali, Galip Erdal, Kerem Alisik, Levent Can, Levent Ülgen, Mine Tugay, Oktay Kaynarca, Sarp Levendoglu, Savas Alp Basar, Seda Güven, Sercan Alben, Serhan Alben, Serkan Alben, Sezgi Mengi, Songül Öden, Tolga Güleç, Tuba Ünsal, Uygar Özçelik, Yeliz Sar, Yunus Emre Yildirimer

Festivalin baska bir yani ise sinema ve tiyatro tarihinin efsane isimlerinin onur konugu olarak festivale katilacak olmasi. Türkan Soray, Jülide Kural, Kadir Inanir, Yasemin Yalçin, Meltem Cumbul, Mazlum Kiper, Engin Uludag, Zihni Göktay, Haldun Dormen, Göksel Kortay gibi usta isimler, alternatif tiyatro yöneticileri, sehir ve devlet tiyatrosu genel sanat yönetmenleri, sinema yapimcilari ve yönetmenleri  festivale onur konugu olarak katilacak.

Festival kapsaminda ortaya çikan yeni oyunlarin kitaplastirilip, baska sehirlere de ulasmasi ve görmeyenlerin farkindaligina katki saglayip, diger görmeyenleri de tesfik etmek amaciyla Ikinci Adam Yayinlari, projenin kitaplasma sürecini üstlendi.

 

Festival Koordinatörü

Tiyatro Laboratuvari Yöneticisi

Hazal Erdal

 

Konuk Koordinatörü

Angela Ceren Casalini

 

Basin Koordinatörü

Maria Merve Amasyali

 

www.tiylab.com

bilgi@tiylab.com

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/afis-0f543f6a-fd1b-411c-9b20-d1258e2c0354.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/1-62008905-4d67-48e8-aa30-ae49a239d9ee-abd437f9-b358-4c7b-b047-071888d93ad3.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2-50e676ef-2395-411c-8d6c-e400571a9586.jpg