Home IconarrowHaberlerarrowGülriz Sururi Söyleşisi Haldun Taner Müze Evi'nde

Gülriz Sururi Söyleşisi Haldun Taner Müze Evi'nde

Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden Gülriz Sururi, Kadiköy Belediyesi Haldun Taner Müze Evi’nde düzenlenen söyleside yakin arkadasi Haldun Taner’i, Kesanli Ali Destani’ni ve yillarini verdigi tiyatroyu anlatti.

89 yasindaki sanatçi, Haldun Taner'in yazdigi, ilk olarak 1964'te sahnelenen Kesanli Ali Destani’nda ‘Zilha’ rolü ile hafizalara kazinmisti. Kesanli Ali Destani aylarca kapali gise oynamis, ilerleyen yillarda beyaz perde ve dizi olarak da uyarlanmisti. Kadiköy Belediyesi, ismi Kadiköy’le özdeslesmis Haldun Taner’in kisisel esyalarinin ve sanat yasamini yansitan objelerin yer aldigi Haldun Taner Müze Evi’ni, Haldun Taner’in 103’üncü dogum gününde açmisti.

Haldun Taner Müze Evi: Fenerbahçe Mahallesi, Dr. Faruk Ayanoglu Cd. D:No: 10, Kadiköy/Istanbul