Home IconarrowHaberlerarrowHaciz İşlemi Yasal Ama Meşru Değil
Kadıköy Güncel

Haberler

Haciz İşlemi Yasal Ama Meşru Değil

cover photo

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, makam odasina yapilan haciz operasyonuna iliskin açiklamada bulundu. Odabasi: “Hukuka karsi saygimizi korurken, yasal olan ancak mesru olmayan bütün kararlari ve bu mesru olmayan karari elini ovusturarak izleyenleri Kadiköylüler adina sorgulama hakkimizi sonuna kadar kullanacagiz.”

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’nin açiklamasi söyle:

08 Haziran Çarsamba günü Kadiköy Belediye Baskanligi’nda bulunan Baskanlik makam odasina haciz islemi uygulanmis; yaklasik 3 saat süren haciz islemi sonrasinda odada bulunan koltuklar, masalar, sandalyeler ve televizyon haczedilmistir. Hacze konu olan dosya, imar uygulamasindan kaynaklanan suyulandirma bedelinin artirilmasina iliskindir. Dava konusu olan ve Kadiköy Belediye Encümen Kararlari ile suyulandirma yapilan alanlar; 6306 sayili Afet Riski Altindaki Alanlarin Dönüstürülmesi Hakkindaki Kanun kapsaminda, T.C. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin teklifi üzerine 09.05.2013 tarih ve 2013/4749 sayili Bakanlar Kurulu Karari ile ‘Riskli Alan’ ilan edilmistir.

6306 sayili kanunun 6. Maddesinin 5. Fikrasinda: “Bakanlik; riskli alanlara, rezerv yapi alanlarina ve riskli yapilarin bulundugu tasinmazlara iliskin her tür harita, plan, proje, arazi ve arsa düzenleme islemleri ile toplulastirma yapmaya… yetkilidir” denilmektedir. Dolayisiyla söz konusu alanlara iliskin her türlü tasarruf hakki T.C. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’na aittir. 

Bu sebeple, Kadiköy Belediye Encümen Kararlari ile onaylanan 10/c imar uygulamasi islemlerinin mahkeme karari ile iptal edilmesinden ötürü ortaya çikan yetkisizlikten idaremizin sorumlu tutulmasi mümkün degildir. Ileride tespit edilecek kamu zararlarina yol açmamak adina idaremizin bu ve benzeri dosyalarda bir ödeme tasarrufu olmamistir ve olmayacaktir. 

Kadiköylülerin bin bir emekle elde ettikleri gelirleriyle ödedikleri vergileri kamucu bir anlayisla dogru ve hakkaniyetli bir sekilde yönetmek, hacze konu olan dosyanin yaklasik 120’de 1’ini bile karsilamayan Baskanlik makam odasi esyalarindan çok daha önemlidir. 

Ve hatirlatmakta fayda var ki, hukuka karsi saygimizi korurken, yasal olan ancak mesru olmayan bütün kararlari ve bu mesru olmayan karari elini ovusturarak izleyenleri Kadiköylüler adina sorgulama hakkimizi sonuna kadar kullanacagiz.

Kamuoyunun bilgisine saygiyla duyurulur.