Home IconarrowHaberlerarrowHalis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi 1 Yaşında
Kadıköy Güncel

Haberler

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi 1 Yaşında

cover photo

Çocuklar için bir alternatif, sosyal bir mekan olarak tasarlanan Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi (HKÇKM) birinci yasini kutladi. HKÇKM’de egitim alan çocuklarin tiyatro, pantomim ve müzik alaninda hazirladiklari gösterileri yetiskinler hayranlikla izledi.

Çocuklarin tiyatrodan sinemaya, el sanatlarindan atölyelere kadar bir birinden farkli etkinliklerle bir araya geldigi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezinden bir yil içerisinde 24.753 çocuk yararlandi.

HKÇKM birinci yasini özel bir gösterimle kutladi. Törende konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu “Çocuklar gelecegimizdir. Gençlige ne kadar katki verirsek, o kadar güzel bir ülke yaratiriz, mutlu bir yasamimiz olur” dedi. Kültür Merkezinde düzenlenen törende uzun süredir HKÇKM’de Pantomim ve Tiyatro Egitimi alan ögrenciler sahneye çikti. “Çocukça Tiyatro” egitimi ile tiyatroyla tanisan, sahne, dekor, kostüm gibi terimleri kavrayan ve kendilerini kesfeden çocuklar yeteneklerini sergiledi. 3 aylik bir hazirlik dönemi sonrasi sahneye koyduklari tiyatro oyununda dünyanin sahip oldugu dogal kaynaklarin önemine vurgu yapan Çocukça Tiyatro Grubu üyesi çocuklar, izleyenlerden büyük alkis aldi. Beden farkindaligi, dogru bir biçimde durma, yürüme, kaslari düzgün biçimde hareket ettirme gibi amaçlarin hedeflendigi pantomim egitimini alan çocuklar ise 4 aylik çalismanin ürünü olan ‘Minik Sefler’ oyununu sundu. Aykurt Nuhoglu, hazirlanan pastayi çocuklarla birlikte kesti. Program Berrin Çopur’un “Pirlangiç” albümünden eserlerin yer aldigi konserle son buldu.