Home IconarrowHaberlerarrowHaydarpaşa Garı'nda Kitap Yolculuğu Sona Erdi
Kadıköy Güncel

Haberler

Haydarpaşa Garı'nda Kitap Yolculuğu Sona Erdi

cover photo

Kadiköy Belediyesi'nin düzenledigi 9. Kadiköy Kitap Günleri sona erdi. Kitap Günleri’ni 325 bin kisi ziyaret etti.  2 milyon kitap satildi. 114 söylesi ve atölye yapildi, bine yakin yazar kitabini imzaladi.  

Kadiköy Belediyesi'nin Haydarpasa Gari’nda düzenledigi 3 Haziran'da baslayan Kitap Günleri sona erdi. 11 Haziran'da sona eren Kadiköy Kitap Günlerini 325 bin kisi ziyaret etti.  2 milyon kitap satisiyla Haydarpasa Gari'nda gerçeklesen kitap yolculugu sona erdi.

Çagdas Türk edebiyatinin önemli isimlerinden Füruzan, bu yilki Kitap Günleri’nin Onur Konugu oldu. Yayincilik Onur Ödülü’nün su anda cezaevinde olan Cumhuriyet gazetesi Kitap Eki Yayin Yönetmeni Turhan Günay’a, Çizgi Roman Ödülü’nün Suat Yalaz’a verildigi Kitap Günleri’nde 114 söylesi ve atölye ve film gösterimi yapildi.

Kitap Günleri’nde aralarinda Irfan Degirmenci, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Haydar Ergülen, Enis Batur, Yekta Kopan, Ercan Kesal, Hüsnü Mahalli, Ibrahim Kaboglu, Fatih Portakal, Ihsan Eliaçik, Ioanna Kuçuradi, Sevin Okyay, Özgür Mumcu, Ataol Behramoglu, Mert Firat,  Mine Kirikkanat, Hasan Ali Toptas, Türkan Soray, Nihat Sirdar, Sunay Akin gibi pek çok yazar, sair, gazeteci, oyuncu, bilim insani ve felsefeci Istanbullularla bulustu. Kitaplarini imzaladi, söylesi yapti.

Kisa Film Kolektifi’nin film gösterimlerine ve söylesilerine de ev sahipligi yapan Kitap Günleri boyunca özellikle çocuk ziyaretçilerin faydali ve eglenceli vakit geçirebilecegi pek çok atölye düzenlendi. Felsefe, Origami, Karikatür, Yaratici Yazarlik, Dedektiflik, Hikâye Yazma, Portre Çizim ve Masal Terapisi atölyelerinde çocuklar neseli saatler geçirdi.

Tümüyle Kadiköy Belediyesi olanaklariyla gerçeklesen Kitap Günleri için 10 bin metrekarelik peronlar ve tüm trenler Kadiköy Belediyesi tarafindan temizlendi ve onarildi. Kitap Günleri’nde elektrik, temizlik, teknik, tasarim, organizasyon, güvenlik, iletisim, saglik, ulasim vb. olmak üzere 200 Kadiköy Belediyesi personeli çalisti.

Her gün 3 noktadan Haydarpasa Gari’na sürekli ring seferlerinin yapildigi Kitap Günleri’ni sadece Kadiköylüler degil Istanbul ve çevre illerden okurlar ziyaret etti.

KEMAL KILIÇDAROGLU ZIYARET ETTI

Istanbullularin yogun ilgi gösterdigi Kitap Günleri’ni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu da ziyaret etti.  Kitap Günleri’ni Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu esliginde CHP Genel Baskan Yardimcisi Akif Hamza Çebi, CHP Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Istanbul Il Baskani Cemal Canpolat ve CHP Kadiköy Ilçe Baskani Ali Narin ile birlikte gezen Kiliçdaroglu etkinlik hakkinda bilgi aldi. Yazarlarin imza masalarina ugrayan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na okurlarin da ilgisi oldukça yogundu.

NUHOGLU: INSANLAR KITAPLARA VE HAYDARPASA’YA SAHIP ÇIKIYOR

Kitap Günleri’ne iliskin konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu söyle konustu; “Tarihi Haydarpasa Gari ile kitaplari bulusturduk. Geçtigimiz yil 5 gün süren Kitap Günleri’ni 110 bin kisi ziyaret etmisti. Bu yil 9 gün yaptik ve 325 bin kisi ziyaret etti. Bu çok güzel bir sey. Haydarpasa kamusal bir alan ve insanlar buraya “burasi bana ait” duygusu ile geldi. Kamusal alanina ve kitaplara sahip çikti. Iyi bir sey yaptiginiz zaman mutlaka yerini ve karsiligini buluyor. Iyi bir sey yaptigimizi buraya gelen insanlarin yüzünden, sesinden anliyoruz. Bütün kalabaliga ragmen insanlarin yüzünde tebessüm vardi. Bu tebessümü saglayabildigimiz için guruluyuz. 

Kitap Günleri’nin bütün organizasyonu belediye çalisanlarimiz tarafindan yapildi. Ben özverili çalismalari nedeniyle tüm çalisanlarimiza ve katilan herkese tesekkür ediyorum.”

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_9115-10e97303-fd19-4e98-8b8f-7b5e51f74b85.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_9120-c42af0a1-aa3d-4673-8188-901c07d75dd2.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_9527-be7f6441-0878-4910-a4d4-4e36143f4dcb.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_9933-66c9a049-5a66-478b-a046-a512700b3c9a.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A6788-18e585d9-f24f-4f6c-bf5c-a1870c3a89e8.jpg