Home IconarrowHaberlerarrowHaydi, Kadıköy Sahillerini Birlikte Temizleyelim
Kadıköy Güncel

Haberler

Haydi, Kadıköy Sahillerini Birlikte Temizleyelim

cover photo

 

Çevre kirliligi ile mücadele etmek amaciyla Türkiye’nin dört bir yani yurttaslarin el birligi ile temizlenecek. Çevre temizligine farkindalik hareketi ‘Haydi Yapalim’ (Lets Do It) öncülügünde ve Kadiköy Belediyesi’nin katkilariyla 21 Eylül’de düzenlenen etkinlikte Kadiköy’de Yogurtçu Parki ve Moda sahili el birligi ile temizlenecek.

HAYDI, SEN DE KATIL KADIKÖY

21 Eylül’de es zamanli olarak Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenecek etkinlik için her ilde ayri ayri temizlik noktalari belirlendi. Istanbul’dan da birçok ilçenin yer alacagi etkinlikte, Kadiköy’den Yogurtçu Parki ve Moda sahili gönüllülerin destegi ile temizlenecek. Kadiköy Belediyesi de 21 Eylül Cumartesi saat 10.00’da baslayacak etkinlige “Haydi Sen de Katil Kadiköy” sloganiyla çevreye duyarli herkesi davet ediyor.

Tüm Dünya’da kati atik haritalari içinde isaretlenmis alanlarin temizliginin yapilmasi ve çevre bilincinin asilanmasini amaçlayan Haydi Yapalim (Let’s Do It) Hareketi 2008 yilinda Estonya’da basladi. Bugün 112 ülkede etkinlik gösteren ve her yas araligindan gönüllüsü bulunan hareketin çevre konusunda farkindalik olusturmak, temiz bir çevre saglamak, çöp körlügünü yenmek ve sürdürülebilir projeler üretilmesine tesvik etmek amaciyla düzenledigi etkinlikleri bulunuyor.  2018 yilinda 158 ülkede ayni anda yapilan etkinlik 17 milyon kisiye ulasti. Geçtigimiz yil 3 Mart’ta 50 bin kisi 10 bin ton çöpü 5 saatte temizleyerek rekor kirmisti.

Sivil Yasam Dernegi, JCI Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfi (TOG), Türk Tip Ögrencileri Birligi, Çöpüne Sahip Çik Vakfi ortakliginda ve yerel yönetimler destegiyle gerçeklesecek olan Let’s Do It ile genç nesillere temiz bir dünya birakilmasi hedefleniyor.