Home IconarrowHaberlerarrowHayratlı ve Kadıköylü Çocuklardan Müzik Şöleni
Kadıköy Güncel

Haberler

Hayratlı ve Kadıköylü Çocuklardan Müzik Şöleni

cover photo

HAYRATLI VE KADIKÖYLÜ ÖGRENCILERDEN ORKESTRA

Trabzon’da bulusan Hayratli ve Kadiköylü küçük müzisyenler sarkilarini birlikte söyledi.

Trabzon’un Hayrat ilçesinde, Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Orkestrasi ve Nuhoglu Vakfi Hayrat Çocuk Sanat Merkezi korosu ilçe meydaninda "Çocuk Senliktir" temasiyla birlikte sahne aldi. Kadiköy’den 34, Hayrat’tan 30 çocugun yer aldigi konserde Vivaldi gibi klasik eserlerin yani sira sarki ve türküler seslendirildi. Birlikte prova yapan, müzik sayesinde birbirlerini tanima firsati bulan Hayratli ve Kadiköylü ögrenciler, seslendirdikleri türkülerle katilimcilara keyifli anlar yasatti. Henüz 5 ay önce kurulmasina ragmen performanslari ile göz dolduran Nuhoglu Vakfi Hayrat Çocuk Sanat Merkezi ilk konserinde büyük begeni topladi.

 ‘ÇOCUKLARIMIZ GELECEGIMIZDIR’

Nuhoglu Vakfi tarafindan düzenlenen senlige, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Orhan Fevzi Gümrükçüoglu, Hayrat Belediye Baskani Mehmet Nuhoglu, Istanbul Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu’nun yani sira Nuhoglu Vakfi eski Baskani Hayrettin Nuhoglu, Nuhoglu Vakfi Baskani Hayri Günay Nuhoglu, Nuhoglu Vakfi Kurucu Baskani ve Danismanlar Meclisi Baskani Ömer Çetin Nuhoglu, Nuhoglu Vakfi temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi. Hayrat Belediye Baskani Mehmet Nuhoglu, Hayrat’in Nuhoglu Vakfi ve Kadiköy belediyesi isbirligiyle güzel bir çocuk sanat merkezi kazanmasindan duydugu memnuniyeti belirtti. Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu ise “Çocuklarimiz gelecegimizdir. Biz onlara ne verirsek onlar da bize gelecekte onu verecek. Çocuklarimizin kimlikli, kisilikli bireyler olarak yetismesini istiyorsak onlari iyi bir egitimle donatmaliyiz. Tüm dünyada bilindigi gibi çocuklarin gelisimlerindeki en önemli katkiyi sanat, kültür ve spor faaliyetleri veriyor. Bu bakimdan bu çocuk sanat merkezi çok yararli. Bu ülkenin en büyük zenginligi çocuklar. Çocuklarimiza sahip çikalim. Çocuklarimizin gelecegimiz oldugunu unutmadan özgür, kisilikli, düsünen insanlar olmasi için onlara destek olalim ve sahip çikalim”

HAYRAT’A 2 BIN KITAPLI KAFE KÜTÜPHANE

Konusmalarin ardindan Nuhoglu Vakfi Danismanlar Meclisi Baskani Çetin Nuhoglu, Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi proje koordinatörü Yesim Altinay’a plaket verdi. Senlik kapsaminda yaklasik 2 bin kitabin yer aldigi Selale Kitap Kafe’nin de açilisi yapildi.