Kadiköy’deki 62 tiyatro, tiyatroyu mahalleye götürecek. Kadiköy Belediyesi destegiyle Kadiköy Tiyatrolari Platformu 15 mahallede atölye çalismalari ve sohbetler yapmaya hazirlaniyor.
Kadiköy Tiyatrolari Platformunu olusturan 62 tiyatro, mahalledeki komsularina seslenerek “Gelin tanisalim” dedi. Kadiköy Belediyesi ile ortak sürdürülen “Benim Komsum Tiyatro” projesinde, Kadiköy’deki 15 mahallede mahalleliye tiyatroyu anlatilacak.
12 tiyatronun Kadiköy’deki 15 mahallede sürdürecegi proje ya basvuru için 1 Subat son gün. 6 Subat-02 Haziran tarihleri arasinda yapilacak.
HER AY 4 OYUN ÜCRETSIZ!
“Tiyatro nasil dogdu? Oyuncu nasil ezber yapar? Dekorcu nasil çalisir? Isik ve müzigin sahnedeki önemi nedir?” Gibi izleyicilerin merak ettigi sorularin tiyatro emekçileri tarafindan yanitlanacagi atölye ve sohbetler haftada 2 gün, günde 3 saat olacak.
Projeye katilmak için mahalle muhtarliklarina veya projeye katilan tiyatrolardan birine gidip basvuru formunu doldurmak yeterli. 12 tiyatronun sürdürecegi listelere mahalle muhtarliklarindan, Kadiköy Tiyatrolari Platformu ve Kadiköy Belediyesi Kültür Müdürlügü’nün web sitelerinden ulasilabilir.
Projede ayrica her ay dört oyun Kadiköy Belediyesi katlilariyla ücretsiz izleyici ile bulusacak. Subat ayinda ücretsiz izleyici ile bulusacak oyunlar söyle: Bu Anlamli Günde (Karma Drama), Podyum (Tiyatrokast), Frida (Öykü Sahne), Mavi (Livingroom)
NUHOGLU: IYI BIR ILETISIMIN SONUCU
Projeye iliskin konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu göreve geldikleri günden beri Kadiköy’deki tiyatrocularla toplantilar yaptiklarini hatirlatarak sunlari söyledi: Biz Kadiköy’de yerel yönetim ile tiyatrolar arasinda çok iyi bir iletisim kurduk. Hemen hemen her ay toplantilar yapiyoruz.
Biz belediye olarak kültür ve sanat faaliyetlerinden tüm Kadiköylülerin faydalanmasini istiyoruz, tiyatrolarla da ayni ile noktada bulusuyoruz. Ve bu projede Kadiköylüler kültür ve sanatin sadece tüketicisi degil ayni zamanda katki sunani da olacak. Kadiköylüler komsulari olan oyunculari, dekorculari taniyacak, onlarin islerini nasil yaptigini ögrenecek ve bu arada kendi beklentilerini de anlatacak. Karsilikli bir etkilesim ve iletisim olacak. Ben iletisimin oldugu yerden kötü bir sey çiktigini hiç görmedim. O yüzden bu proje ile Kadiköy’ün kültür sanat politikasinin gelisimine destek olacak sonuçlar alinacagini düsünüyorum.”
“Mahalleler Tiyatro ögreniyor, Tiyatrolar Mahallelerle Tanisiyor” sloganiyla sürdürülen proje ile ilgili Sahnesi olan ve olmayan 62 tiyatro kurumunun Kadiköylülere yaptigi çagri söyle; “Hem kapi komsunuz hem de mahallemizin tiyatrosu olarak birbirimizi tanimaya ne dersiniz? Ortak dertlerimizi paylasmak, sizi dinlemek, sanatimizi anlatmak, bugünü ve yarini, hayalinizdekileri, umutlarimizi, yasami konusmak isteriz.
Gelin çayimizi demleyelim, biz meslegimizi nasil yapiyoruz, neler yasiyoruz size anlatalim. Tiyatromuzu, meslegimizin püf noktalarini, sanatimizi sizinle tanistiralim. Siz de bize kendinizi anlatin. Kim bilir belki de birlikte kendi hikayemizi yaratir, üretebilir, sesimizi hep beraber sahnemizden duyurabiliriz. Sanatin iyilestirici gücüyle bulusmak üzere… Merhaba…”
Bilgi için: http://www.kadikoytiyatrolari.com/benim-komsum-tiyatro/