Home IconarrowHaberlerarrowİbb Başkanı Ekrem İmamoğlu Kadıköy’ün Taleplerini Dinledi
Kadıköy Güncel

Haberler

İbb Başkanı Ekrem İmamoğlu Kadıköy’ün Taleplerini Dinledi

cover photo

Ibb Baskani Ekrem Imamoglu Kadiköy’ün Taleplerini Dinledi

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu bugün Kadiköy’de Kadiköy degerlendirme toplantisi yapti. Tasarim Atölyesi Kadiköy’de gerçeklesen toplantida Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi bir sunum yapti. Imamoglu, Baskan Odabasi’nin sunumu sirasinda notlar aldi, cevaplar verdi, bürokratlarina talimatlar verdi. Toplantinin ardindan Imamoglu, depreme dayaniksiz raporu oldugu için IBB tarafindan restorasyonu baslayan Haldun Taner Sahnesi'nde incelemelerde bulundu. Oradan Bagdat Caddesi'ne geçen Imamoglu caddede yol bakim ve alt yapi çalismalarina iliskin bilgi aldi ve vatandaslarla bir araya geldi.

IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nun Kadiköy programi, Yeldegirmeni'nde bulunan Tasarim Atölyesi Kadiköy’de “Kadiköy Degerlendirme” toplantisiyla basladi. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’nin ilçenin durum analizini sundugu toplantiya IBB Ilçe Belediyeler Koordinatörü Tonguç Çoban, Kadiköy Belediye Meclis Üyeleri, baskan yardimcilari ve müdürler katildi.

Toplantida Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, ilçenin durum analizini sundu ve Kadiköylülerin taleplerini aktardi. Sunumuna, “IBB eski yönetimi tarafindan hiçbir yatirim yapilmamis, bir nevi cezalandirilmis Kadiköy’den kesitler sunacagim. Sunumumda Kadiköy için neler yapildi, neler yapilmali ve Kadiköylülerin beklentileri neler anlatacagim.” sözleriyle basladi. Odabasi sunumunda kamusal alan düzenlemeleri, toplu tasima, ulasim ve altyapi çalismalari ile ilgili mevcut durumu anlatti, Kadiköylülerin taleplerini aktardi ve IBB’nin Kadiköylülerin taleplerine hizlica yanit vermesi talebinde bulundu. Odabasi, kentin yeniden dizayn edilmesi gerektigi ve bu konuda da ortak tasarimlar üzerinden Kadiköy’de ve tüm Istanbul’da estetik birligin olusturulmasi gerektigini söyledi. Ilçenin toplu tasima ulasiminda da yetersiz kaldiginin altini çizen Odabasi, 2018’de Türkiye’de tek yerel yönetim olarak çikarttiklari 2018 Entegre Raporu’nu, 2020 yili için güncellediklerini duyurdu.

  

Kadiköy’de Ulasim Çalistayi

Baskan Odabasi’nin sunumunun ardindan IBB Ilçe Belediyeler Koordinatörü Tonguç Çoban söz aldi ve Kadiköy’e iliskin mevcutta sürdürülen ve biten çalismalarla ilgili bilgi verdi. Çoban’in ardindan Ekrem Imamoglu kürsüye geldi, aldigi notlar üzerinden yanitlar verdi ve bürokratlarina bekleyen süreçlerin hizlandirilmasi, yeni taleplerin hizlica gündeme alinmasi talimatini verdi. Imamoglu, ilçedeki ulasim yetersizligi için de bürokratlarina acil olarak Kadiköy için bir ulasim çalistayi yapmalari talimatini verdi.

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, TAK’taki toplantisinin ardindan, Kadiköy’ün sembol yapilarindan biri olan Haldun Taner Sahnesi’nin restorasyon çalismalarini yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldi. Haldun Taner Tiyatrosu restorasyonu incelemesinin ardindan Imamoglu ve beraberindeki heyet Bagdat Caddesi’ne geçti. Bagdat Caddesi’ni gezen Imamoglu, vatandaslarin yogun ilgisi altinda caddedeki yol bakim ve alt yapi çalismalarina iliskin bilgi aldi. Caddede bulunan bir kitabevine giren Imamoglu kitap alisverisi yapti ve vatandaslarla sohbet etti.  

  

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_8077-52bf1c22-f8f1-458e-941c-cc5719c18cc0.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_8213-59cb9dea-82c6-46b3-affb-3bd6d3108f50.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_8104-7c639935-0957-4589-a479-73f9ad00bcba.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_8277-734d846c-29d2-43a0-b71c-386a4e187e71.jpg