Home IconarrowHaberlerarrowİBB Kadıköy Belediyesi Otoparkına El Koydu
Kadıköy Güncel

Haberler

İBB Kadıköy Belediyesi Otoparkına El Koydu

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin kullandigi Hasanpasa'daki otoparka, Çevik Kuvvet ve TOMA esliginde gelen Istanbul Büyüksehir Belediyesi ekipleri otoparka el koydu. Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu “Bize yapilan bir tebligat yok. Bu kindar bir tavir bu tavirla kamu yönetilemez” dedi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Kadiköy Belediyesi’nin kullandigi Hasanpasa Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’ndeki otoparka Çevik Kuvvet ve TOMA esliginde gelerek el koydu. Sabahin erken saatlerinde Kadiköy Belediyesi otoparki olarak kullanilan alana gelen Istanbul Büyüksehir Belediyesi ekipleri, is makinesiyle bekçi kulübesini yikti. Otoparkta bulunan 'Kadiköy Belediyesi Otoparki' yazili tabelayi ve bilet kulübesini kaldirdi. Kadiköy Belediyesi zabita ekipleri ise otoparki bosaltmak isteyen IBB personeline izin vermedi. Süren görüsmelerin bir sonuca varmamasi üzerine Kadiköy Belediye Baskani konuya iliskin açiklama yapti.

Otoparkin uzun yillardir Kadiköy Belediyesi tarafindan isletildigini belirten Nuhoglu, “Burasi kamu alani, halkin mali. Sanki isgalciymisiz gibi buraya gelmeleri dogru degil” dedi. Nuhoglu söyle devam etti: “Bugün sabah 06.30’da yüzlerce zabita ve yüzlerce polisle beraber buraya geldiler. Burayi tahliye etmek istiyorlar. Ellerinde bir mahkeme karari var. Ama herhangi bir tebligat yok. Burasi bir kamu kurumu. Büyüksehir Belediyesi’nin de bir kamu kurumu oldugunu düsünüyorduk. Sabahtan beri Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani’ni telefonla ariyorum. Telefona çikmiyor. Siz telefona çikmayacak, bir kamu kurumunun sorumlu bir yöneticisi gibi davranmayacaksaniz orada kalmaniza gerek yok. Halkla polisi karsi karsiya getirmeye çalisiyorlar bu dogru degil. Sen bir kamu kurumun ihtiyaci olan bir arsayi tahliye etmek için polisi alip gelemezsin.  Bu kadar büyük bir sorumsuzluk olmaz. Bizi bir telefonla aramadilar. Herhangi bir sekilde tebligat yapmadilar. Herhangi bir sekilde bizimle görüsmediler. Ne yapmak istiyorlar bilmiyorum ama bildigim bir sey varsa bu ülke bu sekilde yönetilemez.  Sorumlu davranmak zorundalar. Telefona çikmamak ne demek!  Büyüksehir’den su anda burada bir sorumlu yok.  Bir memur ‘ben tahliye etmezsem isimden olurum’ diyor. Emniyet güçleri vatandasla karsi karsiya getirilir mi? Tahliye edemezsen tutanagini tutup gidersin. Bir hafta sonra gelsen ölür müsün? Oturup konussan ne olur?  Burasi sonuçta Kadiköylülere ait bir yer. Basindan beri biz kullaniyoruz. Hasmane bir tavir, kindar bir tavir. Bu tavirla kamu yönetilemez. Ülkemizin yasadigi birçok sorun varken kamu kurumlarini karsi karsiya getirmeye yönelik IBB’nin bu tavri asla kabul edilemez.”  

Tutanak tuttuklarini belirten Nuhoglu gerekli islemlerin yapilacagini söyledi.

Kadiköy Belediyesi otoparki polis esliginde bosaltiliyor. Otoparka IBB ekipleri tarafindan getirilen ISPARK tabela ve fiyat tarifesi asildi.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Otopark (1)-394ae61d-ac4e-492d-8800-03d14fdefd15.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Otopark (4)-f33d5a66-c192-4591-b727-f359fc7e7e03.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Otopark (6)-d62e0330-fd4f-4499-8670-f1d945967c9d.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Otopark (9)-dc38f737-0ea0-4f1a-ac03-b093e082c19d.jpg