Home IconarrowHaberlerarrowİBB’nin Tenis Kortu Projesi İptal Edildi

İBB’nin Tenis Kortu Projesi İptal Edildi

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Fenerbahçe sahiline 7 adet tenis kortu yapma projesini iptal etti.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi, Kadiköylülerin dinlenme, yürüyüs ve bisiklet rotalarindan biri olan Fenerbahçe sahili 7 Tenis kortu yapmak üzere panellerle çevrilmeye baslanmisti. Fenerbahçe sahilinde yapilacak yaklasik 12 bin metrekare olan projede 7 adet tenis kortu, idari birim ve kafeterya yer aliyordu.  Kadiköy Belediyesi ve Kadiköylülerin görüsü sorulmadan hazirlanan projede bölgede bulunan 250 civarinda agacin kesilme riski vardi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi, Fenerbahçe sahiline yapilacak projeyi iptal etti.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu projenin iptal edilmesinin sevindirici oldugunu belirterek sunlari söyledi: "Daha öncede söyledigimiz gibi bu tür projelerin halka paylasilip, halkin görüsünün alinmasi gerekir. Bir ihtiyaç varsa, halkin böyle bir talebi varsa bu elbette degerlendirilir. Ama  yurttaslarimizin dinlenme, spor, yürüyüs yapma alani olarak kullandigi bir alana böyle bir insaat yapmak dogru degil" dedi.