Home IconarrowHaberlerarrowİklim Aktivisti Greta Thunberg Kadıköy Duvarlarında
Kadıköy Güncel

Haberler

İklim Aktivisti Greta Thunberg Kadıköy Duvarlarında

cover photo

Iklim krizine dikkat çekmek için okul boykotu hareketini baslatarak yasitlari arasinda farkindalik olusturan ve Nobel Baris Ödülüne aday gösterilen 16 yasindaki Isveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in portresi mural festivali kapsaminda Kadiköy'de bir apartmanin duvarina çizildi.

ISVEÇLI GENÇ AKTIVISTIN MURALI KADIKÖY’DE 

Iklim degisikligine karsi baslattigi ve pek çok ülkede ögrenciler tarafindan destek gören ‘Fridays for Future' (Gelecek Için Cumalar) hareketini baslatan Isveçli Greta Thunberg'in portresi Portekizli mural sanatçilari Mr. Dheo ve Pariz One tarafindan Kadiköy Göztepe’deki Mustafa Mazharbey sokakta bulunan bir binanin duvarina resmedildi. Iklim degisikligine dikkat çekmek için bir gün okula gitmeme eylemi düzenleyerek dikkatleri üzerine çeken Greta Thunberg’e dünyanin farkli ülkelerinden ve Türkiye'den de yasitlari okul boykotlari düzenleyerek destek vermisti. Greta Thunberg ABD’de düzenlenecek Birlesmis Milletler Iklim Zirvesi'ne gitmek için, karbon emisyonlarina dikkat çekmek amaciyla uçak kullanmayi reddetmis, çevre dostu yelkenliyle Atlas Okyanusu'nu 2 haftada geçerek New York’a ulasmisti. Portekizli mural sanatçilari Mr. Dheo ve Pariz One’in çizimleri ile Thunberg’in iklim degisikligi ile mücadele mesaji Kadiköy sokaklarina da tasindi. Binanin fotografi 'Fridays for Future' hareketinin Türkiye hesabindan "Kadiköy sokaklarindan Greta Thunberg ve tüm iklim aktivistlerine selam var" mesajiyla paylasildi.

‘KALDIRIM SERÇESI’ MODA MERDIVENLERINDE

Kadiköy Belediyesi’nin düzenledigi, 6 yabanci ve 1 yerli sanatçinin katildigi mural festivali kapsaminda yapilan çalismalardan bir tanesi de duayen sanatçi Gülriz Sururi’nin resmi oldu. Fransa’dan Zag & Anje, Moda Caddesi’nde bulunan merdivenlere usta oyuncu Gülriz Sururi’yi resmetti. Geçtigimiz yil hayatini kaybeden sanatçi Gülriz Sururi, Fransiz sanatçi Edith Piaf’in yasaminin anlatildigi ‘Kaldirim Serçesi’ adli müzikalde basrol oynamisti.

 

MURALLARIN ÇIZIMI DEVAM EDIYOR

Caferaga, Rasimpasa, Göztepe, Kosuyolu mahallelerinde farkli sanatçilarin çalismalariyla renklenen festival 14 Eylül’e kadar sürecek. Festival kapsaminda bugüne kadar Endonezya’dan WD (Wild Drawing) Rasimpasa, Kirkahvesi Sokakta bulunan duvara ayçiçekleri koklayan kiz çocugunu; Türkiye’den Axel Mengü Kosuyolu Caddesi’nde fil avciligi ile mücadele mesaji ile ‘uzaylilar tarafindan kaçirilan fil’ resmi; Fransa’dan Zag & Anje Moda merdivenlerine usta oyuncu Gülriz Sururi’nin portresini; Portekiz’den Mr. Dheo & Pariz One iklim elçisi Greta Thunderberg’in portresini çizdi. Ispanya’dan Carlos Callizo’nun Hasircibasi Caddesinde; Ukrayna’dan Sasha Korban’in Caferaga Cem sokakta, Kolombiya’dan Vertigo Graffiti’nin Halis Kurtça Kültür Merkezinde yaptigi çizimler ise sürüyor.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/4-5a35271a-6f2f-40d6-8a2c-40e3bc51b2a0.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/5-2e6eb68e-d90c-4b6c-a3d0-816bc4394dd2.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/7-32380934-9d94-4b30-a81f-7df4d0740b94.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/6-21ab3ba8-a013-4547-974f-395ea4fa2877.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/8-ac343fa5-17c2-44c8-b7c0-3c155d8a9f83.jpg