Home IconarrowHaberlerarrowİstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan Kadıköy Belediyesi’ne Teşekkür Plaketi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan Kadıköy Belediyesi’ne Teşekkür Plaketi

Istanbul Kültür Sanat Vakfi (IKSV) tarafindan bu yil 49’uncusu düzenlenen Istanbul Müzik Festivali, Harbiye Cemil Topuzlu Açikhava Tiyatrosu’nda gerçeklesen bir törenle açilisini yapti. Törende festivale desteklerinden dolayi Kadiköy Belediyesi’ne tesekkür plaketi verildi.

IKSV tarafindan, bu yil “Baska Bir Dünya Mümkün” temasi ile düzenlenen 49’uncu Istanbul Müzik Festivali, Harbiye Cemil Topuzlu Açikhava Tiyatrosu’nda gerçeklestirilen açilis töreni ve konseriyle basladi.  Sunuculugunu Toprak Sergen’in yaptigi törende Istanbul Müzik Festivali’ne mekan desteginde bulunan Kadiköy Belediyesi’ne tesekkür plaketi verildi. Plaketi, Kadiköy Belediyesi adina Baskan Yardimcisi Mustafa Oltulu, IKSV Yönetim Kurulu Baskani Bülent Eczacibasi’nin elinden aldi. Plaket takdim töreninde Kültür ve Turizm Bakanligi adina Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz'a, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’na,  Besiktas Belediyesi ve Istanbul Büyüksehir Belediyesi Kültür A.S. temsilcilerine de tesekkür plaketleri verildi.

Törenin ardindan 49. Istanbul Müzik Festivali, hikayeler anlattigi müzigiyle günümüzün önemli piyanistleri arasinda sayilan Anna Vinnitskaya ve Istanbul Müzik Festivali'nin 2019-2022 Açilis Konseri Orkestrasi Tekfen Filarmoni Orkestrasi'nin konseriyle basladi. Konserde Dmitri Sostakoviç'in Piyano Konçertosu no.1, Do minör, op.35 ve Caz Orkestrasi için Süit no.2 eserleri ile Sergey Prokofiev’in Piyano Konçertosu no.1, Re bemol Majör, op.10 baslikli eserleri seslendirildi.

"Baska Bir Dünya Mümkün" basligini tasiyan festival, 16 Eylül'e kadar 14 farkli mekanda 20 konsere ev sahipligi yapacak. Festival kapsaminda ayrica ücretsiz hafta sonu konserleri, konsere dogru etkinlikleri ve çocuk atölyeleri de düzenlenecek.