Home IconarrowHaberlerarrowİstanbul'un Başkanı Kadıköylülerle Kucaklaştı
Kadıköy Güncel

Haberler

İstanbul'un Başkanı Kadıköylülerle Kucaklaştı

cover photo

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Kadiköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’ni tebrik eden Imamoglu, Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’nun Pazartesi vermesi beklenen kararina dair “Kimsenin hakkini yemeyiz ama hakkimizi da asla yedirtmeyiz. Bu anlayisla; hak, hukuk, adalet anlayisiyla sizden bir karar bekliyoruz” dedi.

ODABASI’NI MAKAMINDA ZIYARET ETTI

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’ni makaminda ziyaret eden Imamoglu, seçim basarisi nedeniyle Odabasi’ni tebrik etti. Kadiköy Belediyesi çalisanlari ile de selamlasan Imamoglu belediye binasi önünde toplanan Kadiköylülere seslendi. Imamoglu’na esi Dilek Imamoglu’nun yani sira CHP'li belediye baskanlari ve CHP milletvekilleri de eslik etti.

 

ODABASI: ONLARCA YILIN ARDINDAN IBB BASKANI KADIKÖY BELEDIYESI’NI ZIYARET ETTI, MUTLUYUZ

Belediye bahçesinde kurulan platforma ilk olarak Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi çikti. Odabasi, günün önemine vurgu yapti ve sunlari söyledi: “Kadiköy, bugün daha mutlu ve daha gururlu. Onlarca yilin ardindan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani, Kadiköy Belediyesi’ni, Kadiköy’ü ziyaret ediyor. Bunun anlami çok farkli. Onlarca yildir merkezi hükümet ve büyüksehir belediyesi tarafindan üvey evlat muamelesi gören Kadiköy için, Ekrem Imamoglu’nun Kadiköy’ü ziyaret etmesi düsünüldügünden daha önemlidir. Sizi daha büyük bir yerde agirlamak isterdik; Evlendirme Dairesi otoparki IBB’nin, Yogurtçu Parki IBB’nin, eski Sali Pazari IBB’nin… Artik Kadiköy’ün hakkini Kadiköylüye verirsiniz diye düsünüyoruz. Daha çok Kadiköy diye yola çikmistik, Kadiköy yetmez Istanbul’u da kazanip Ekrem Imamoglu’nu baskan yapacagiz demistik. Bir hayalimizdi bu, bugün bu hayal gerçek oldu. Sirada daha büyük düsler var.”

“EVLERDE IFTAR AÇACAGIZ”

Platforma yogun alkislar esliginde çikan Imamoglu, Kadiköy’de olmaktan çok mutlu oldugunu belirterek “Biz Istanbul’un 39 belediye baskanina esit sekilde yaklasacagiz, hepsini kucaklayacagiz. Ihmal edilmis ne varsa telafi edecegiz. Kadiköy’ün de sorunlarini biliyoruz. Hiçbir belediyeyi ayirt etmeyecegiz. Ne çektiyse memleket partizanliktan, kötü dilden çekti. Biz hepsini yok edecegiz. O dili kullanmayacagiz. O dili kullananlar siyasi alanda meydan bulamayacaklar” dedi. Ramazan ayini tebrik eden Imamoglu, “Komsularinizi iftara davet edin. Bir çorbayi paylasin. Bir komsunuza iftara gidin. Ben on yildir bes yildizli otellerde sofralara gitmiyorum. Size de tavsiye ediyorum. Evlerde iftar açacagiz. Ben pazartesi aksami Sultanbeyli’de rastgele bir kapiya gidip iftar açacagim. Birileri bu sehrin yasayanlarini ayirmaya çalissa da biz birlesecegiz. Ramazan ayinin iyilik ayi oldugunu 16 milyon insanimiz yasayacak. Ramazanda yardimlasirken bir sartimiz var. Bu eldeki bir yardimi bu el görmeyecek. Kimsenin kalbini incitmeyecegiz. Kimsenin ruhunu da incitmeyecegiz” dedi.

VATANDAS MITINGE KAZIYLA GELDI

Imamoglu’nun konusmasi sirasinda bir vatandasin kazlariyla mitinge gelmesi komik diyaloglara neden oldu. Konusmasi sirasinda kalabaligin içindeki kazi fark eden Imamoglu, IBB Meclisi’nin topal-ördek benzetmesine atifta bulunarak “Kazin ne isi var burada. Beni kutlamaya mi geldi? Vallahi kaz bile beni kutlamaya gelmis. Bütün canlilar bizim. Topalmis degilmis yok öyle bir sey. Canlari sikilmasinlar korkmasinlar” dedi.

“KARGALAR GÜLER”

YSK’nin Pazartesi günü vermesi beklenen karara dair de konusan Imamoglu söyle devam etti: “Pazartesi gününe atilmis bir YSK süreci var.  Diyorlar ki bu millet Istanbul’un 39 ilçesinde 25 ilçede bize oy verdi. Ilçe Belediye baskanlarini seçti. Mecliste çogunluguz diyorlar. Ayni zarfa atilan oylarda Istanbul Büyüksehir Belediye oylamasinda usulsüzlük var diyorlar. Buna kargalar güler”. Istanbul’da ulasim ve su indirimine yönelik atilan adimlari anlatan Imamoglu, “Ögrencilerin karti 50 lira olacak. Annelerimiz çocuklari 4 yasina kadar ulasim ücretsiz olacak.  Suyumuzu kademeli olarak yüzde 40 ve yüzde 50 indirecegiz” seklinde konustu.

“BIZI DAVET ETMESINLER BIZ DAVET EDECEGIZ, BU ANLAYISI BITIRECEGIZ” 

Çamlica Cami’nin açilisina davet almamasina yönelik baslayan tartismalara iliskin “Polemik oldu onu da söyleyeyim.  Çamlica cami ya da baska eserler biz bu memlekete bizi yönetsin diye insanlar seçiyoruz. Biz bu sehre bizim isimizi yoluna koysun diye belediye baskanlari seçiyoruz. Kimse kendi cebinden bu sehirlere yatirim yapmiyor. Bu memleketin parasini çarçur etmeyeceksiniz. Bizi davet etmesinler biz davet edecegiz. Bu anlayisi bitirecegiz. Bu ülkenin her yatirimi bu ülkenindir.” dedi. Imamoglu konusmasina su sözlerle devam etti: “Insallah yanlis yapan yöneticilerden olmayacagiz. Biz bu ülkenin huzuru için bu sehirden bütün ülkeye sevgi gönderecegiz, saygi gönderecegiz. Bu ülkenin, bu sehrin bütün nimetlerini bölüsecegiz ama asla bölünmeyecegiz. Dolayisiyla Kadiköy Belediye baskanimiza önümüzdeki 5 yilda basarilar diliyorum. Beraber çok güzel isler yapacagiz”.

“HAK, HUKUK, ADALET ANLAYISIYLA BIR KARAR BEKLIYORUZ”

Vatandaslarin yogun ilgisi ve sevgi gösterileri esliginde konusmasini tamamlayan Imamoglu “31 Mart seçimleriyle ilgili karar pazartesi günü verilecek. Kimsenin hakkini yemeyiz ama hakkimizi da asla yedirtmeyiz. Bu anlayisla; hak, hukuk, adalet anlayisiyla sizden bir karar bekliyoruz. Bu ülkenin demokrasi, hak, hukuk, adalet durusu asla yikilmayacak” dedi.

 

 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_7770-9981bc07-c031-43ce-b73e-2282d1d1ce76.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A0564-052ac53e-f5d3-4849-b4ba-58945a851e45.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A0681-803f0ed0-b3bf-4928-a135-5ebe682ba92c.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A0797-7417f0eb-b167-4fa5-9a89-712724f33ca3.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A0823-e5afa566-b44e-4bb0-8ffd-8c775ab42753.jpg