Home IconarrowHaberlerarrowİstanbul’un Göbeğinde Ekolojik Tarım
Kadıköy Güncel

Haberler

İstanbul’un Göbeğinde Ekolojik Tarım

cover photo

Istanbul’un Göbeginde Ekolojik Tarim

Kadiköy’de saglikli ve temiz gida üretimine tesvik ve erisim kolayligi saglamak için Kadiköy Bostanlari projesi hayata geçiyor. Proje kapsaminda, pilot uygulama olarak Fenerbahçe ve Moda’da baslayacak bostanlardan ücretsiz yer edinmek için son basvuru tarihi 10 Eylül.  

Kadiköy Belediyesi’nin hayata geçirdigi Kadiköy Bostanlari projesi, pilot uygulama olarak Fenerbahçe ve Moda’da baslayacak. Caferaga Mahallesi, Moda Saglik Ocagi yanindaki Moda Bostanlari’ndan veya Fenerbahçe Mahallesi, Fenerbahçe Parki’nda bulunan Fenerbahçe Bostanlari’ndan ücretsiz yer edinebilmek için Kadiköy Belediyesi web sayfasinda yer alan basvuru formunu doldurmak gerekiyor. Kadiköy ilçe sinirlarinda ikamet eden 18 yas üstü herkesin basvurusuna açik projede, her biri 4,5 metrekarelik 80 adet bostan, ilk basvuru yapan 80 kisiye tahsis edilecek. Bu kisiler 6 aylik süreç içerisinde ekim – dikim yaparak ürünlerini yetistirecek ve hasadini yapacak. Atalik tohumlarla saglikli, organik gida yetistirmenin yani sira, topluluk olarak yardimlasma ve paylasma gibi degerlerin de öne çikmasini saglayan bostanlarda bahçe tasarimi, balkon ve arka bahçe tarimi, permakültür gibi egitimler ve sürdürülebilir film ve belgesel gösterimleri de olacak.  

Kadiköy'ün Her Mahallesine Bir Bostan

Kent kültürü içinde kirsal yasantinin mümkün olabilecegi ve mahallelerin topraga dokunarak saglikli gidaya ulasabilecegini gösteren proje, pilot uygulama olarak Fenerbahçe ve Moda’da hayata geçiyor. Belediye, bostan kültürünün yayginlasmasi için hayata geçirdigi Kadiköy Bostanlari projesini, Kadiköy’ün bütün mahallelerinde yayginlastirmayi hedefliyor.

Kadiköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü’nün ekim için tüm hazirliklarini tamamladigi Fenerbahçe ve Moda bostanlarinda yer edinmek için belediyenin web sayfasindan 10 Eylül'e kadar basvuru yapmak gerekiyor. Ilk 80 kisinin belirlenmesinin ardindan, bostan sahipleri 18 Eylül itibariyle kendilerine tahsis edilen 4,5 metrekarelik alana ekim yapmaya baslayabilecek.