Home IconarrowHaberlerarrowJapon Kültürü Caddebostan’a Taşınıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Japon Kültürü Caddebostan’a Taşınıyor

cover photo

Isminizi Japonca yazmak, kimono giymek yada geleneksel çay seremonisi izlemek istiyorsaniz Kadiköy’de bir hafta sürecek Japon Kültür Festivali’ne gidebilirsiniz.

 

"Japon Kültür Festivali 25 Subat-3 Mart tarihleri arasinda Kadiköy Belediyesi ev sahipliginde Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçeklesecek

Asya kitasinin iki ucunda bulunan Japonya ve Türkiye arasindaki dostluk, sanat ve kültür köprüsünü bu festivalle saglamlastirmak için yapilacak festivale Kadiköy Belediyesi ev sahipligi yapiyor.  Japonya Istanbul Baskonsoloslugu himayesinde 25 Subat-3 Mart tarihleri arasinda Caddebostan Kültür Merkezi’nde  (CKM) gerçeklestirilecek festivalde, Japon gelenekleri ve kültürü çesitli yönleriyle tanitilacak.

Festivalin zamanlamasi, Japonya’da her yil geleneksel olarak subat sonundan mart basina kadar kutlanan “Hinamatsuri”ye (Oyuncak Bebek Bayrami) uygun olarak seçildi. Bu bayramda, özellikle kiz çocugu olan evlerde bahtinin açik, kismetinin bol olmasi için el yapimi oyuncak bebekler sergileniyor. Festival kapsaminda bu gelenek Kadiköy’e tasinarak; Japon bebekleri merdivenli kirmizi bir kaide üzerinde sergilenecek.

 Festivalin temasi da “Çocuk ve Hayal” olarak belirlendi, etkinlikler çocuklara ve çocuk olmayi unutmamis yetiskinlere yönelik olarak planlandi.

ILGINÇ ETKINLIKLER VAR

Bir hafta sürecek olan festival sadece Japon kültürünü Türkiye’de tanitmayi amaçlamiyor, ayni zamanda iki kültür arasinda karsilikli etkilesimi de hedefliyor. Japon ve Türk sanatçilari biraraya getiren “NITTOTEN 6” resim sergilerinin bu yilki özel konugu Japonya’nin en ünlü çocuk kitabi yazar ve çizerlerinden olan Kobayashi Yutaka olacak.

Festivalde ikebana (çiçek düzenleme sanati), bonsai atölyeleri düzenlenecek; katilimcilara kimono giydirilecek ve fotograf çekimi olacak; sumie (mürekkep sanati), shodo (Japon kaligrafisi), origami (kagit katlama) dersleri verilecek; Japon çocuk oyunlari atölyeleri olacak; Japon dansi ve kiliç sanati (Iaido) gösterileri yapilacak; geleneksel Japon çay töreni canlandirilacak; Japon oyunu ‘Go’ turnuvasi olacak; Japon filmleri gösterilecek.

Festivaldeki pek çok etkinlige katilim ücretsiz ancak önceden kayit yaptirmak gerekiyor www.japonsanat.com