Home IconarrowHaberlerarrowKADFEST Caz Günleri Başladı
Kadıköy Güncel

Haberler

KADFEST Caz Günleri Başladı

cover photo

KADFEST Uluslararasi Kadiköy Festivali kapsaminda düzenlenen Caz Günleri Kalamis Parki’nda Jay Jay Be Ce konseriyle basladi. Programinda konserler, paneller, film gösterimleri ve bir de serginin yer aldigi festival Kadiköy Belediyesi Yeldegirmeni Sanat Merkezi, Fenerbahçe Parki ve Kalamis Parki’nda 28 Eylül’e kadar sürecek.

Kadiköy Belediyesi’nin düzenledigi, genis yelpazedeki sanat etkinliklerinin ve farkli disiplinlerin bir araya gelmesiyle Kadiköy’e yeni bir soluk getiren KADFEST Uluslararasi Kadiköy Festivali, Eylül ayi programini Caz olarak belirledi. Temmuz ayinda “Yildizlar Altinda Sinema” ile baslayan, Agustos ayinda “Çizgi ve Sahaf Günleri” ile devam eden program Eylül ayinda “Caz Günleri” ile 2019 sezonunun kapanisini gerçeklestirecek.

BERLINLI CAZ BESTECILERI ORKESTRASI JAY JAY BE CE KALAMIS PARKI’NDA

Caz Günleri, Sef Christof Griese yönetiminde Berlin Caz Bestecileri Jay Jay Be Ce konseri ile açilisini gerçeklestirdi. Kalamis Parki’nda yapilan konser, yediden yetmise caz severlerin yogun ilgisiyle renkli görüntülere sahne oldu.

 

FOTOGRAFLAR VE MÜZIK ÖRNEKLERIYLE CAZIN ALMANYA TARIHI

Festival merkezlerinden biri olan Yeldegirmeni Sanat Merkezi Türkiye’de Caz Egitimi ve Ögretimi adli panele ev sahipligi yapti. Moderatörlügünü Yildiz Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatlari ögretim üyesi, müzikolog Alper Maral’in yaptigi panelde Yesim Pekiner (Bahçesehir Üniversitesi), Gülden Teztel (Istanbul Üniversitesi Ögretim Üyesi), Senol Küçükyildirim (Yildiz Teknik Üniversitesi), Burak Durman (Hacettepe Üniversitesi) konusmaci olarak yer aldi. Fotograf ve müzik örnekleri ile cazin Avrupa’daki tarihini anlatan Caz Almanya’yi Fethediyor sergisi de Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde 13 Ekim’e kadar görülebilir. Festival Fenerbahçe Parki’nda Yinon Muallem - Funky Dervish ve Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde Remi Panossian Trio Konser ile ikinci günü kapanisini yapti.

‘CAZ NEREYE’ SORUSUNUN CEVABI BU PANELDE

Festival Cadillac Records adli film gösterimiyle üçüncü gününün açilisini yapiyor. Darnell Martin’in yönetmenligini yaptigi, 1950 ve 60’larin Chicago’sunda Amerika’nin en önemli müzik efsanelerinin uçlardaki yasamlarinin anlatildigi film Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde 15.00’de baslayacak. Festival Caz Nereye? konulu panelle devam edecek. Feridun Ertaskan’in moderatörlügünde, müzisyen Sevket Akinci, Evrim Demirel ve Güç Basar Gülle’nin konusmaci olarak yer alacagi panel Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde saat 18.00’de. Panelin ardindan ilerici müzik konusunda çalismalar yapan davul virtüözü Turgut Alp Bekoglu’nun Love Jazz Quartet konseri baslayacak. Ayni gün Fenerbahçe Parki’nda yer alacak Quartet Feat konserinde Kürsad Deniz’e degerli müzisyenlerin yani sira vokalde Sibel Köse eslik edecek.  

KALAMIS PARKI’NDA CAZ SESLERI YÜKSELIYOR

Festivalin kapanis programinda yer alan Get On Up adli film 14.30’da Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde. Tate Taylor’un yönetmenligini yaptigi film müzisyen James Brown’in hayat hikayesini beyazperdeye aktariyor. KADFEST Kadiköy Uluslararasi Festivali kapsaminda düzenlenen Caz Günleri panel programini Müzik Albümleri ve Plak Koleksiyonerligi adli panelle kapatiyor. Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde düzenlenen panelin konusmacilari müzik yazari Murat Beser ile koleksiyoner Ercan Imre olacak. Program Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde Stanpolites Project Konseri; Kalamis Parki’nda TRT Istanbul Radyosu’nun Hafif Müzik ve Caz Orkestrasi ile konuk sanatçi Kerem Görsev’in yer alacagi konser ile son buluyor.

Programa iliskin bilgi Kadiköy Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarindan ve http://kadfest.kadikoy.bel.tr/cazz.htmllinkinden takip edilebilir.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A8534-a66ddaf8-36a6-4529-8d62-4a1be619600f.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A8589-ce6c96d7-450d-4147-81e2-e5253b53dee9.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A8597-396773e4-e756-429b-9e97-7f68e1dfc0c8.jpg