Home IconarrowHaberlerarrowKADFEST Uluslararası Kadıköy Festivali - Çizgi Sahaf Günleri Başlıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

KADFEST Uluslararası Kadıköy Festivali - Çizgi Sahaf Günleri Başlıyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin bu yil ilk kez düzenledigi KADFEST Uluslararasi Kadiköy Festivali’nin 2’inci etabi, Uluslararasi Çizgi ve Sahaf Günleri ile devam ediyor. 22 - 27 Agustos tarihleri arasinda Moda’da gerçeklesecek festival, uluslararasi çizerlerin söylesilerinden canli çizimlere, sergilerden mezatlara kadar birbirinden renkli etkinliklere ev sahipligi yapacak.

KADFEST Uluslararasi Kadiköy Festivali, bu yil ilk kez Çizgi ve Sahaf Günleri’ne birlikte ev sahipligi yapacak. 22-27 Agustos 2019 tarihleri arasinda, Istanbul Kadiköy Lisesi ve Kadiköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçeklesecek Çizgi ve Sahaf Günleri edebiyat, tarih, kültür söylesilerine ve sergilere ev sahipligi yapacak. 22 Agustos Persembe saat 18.00’de Istanbul Kadiköy Lisesi’nde açilisi yapilacak festivalde çizgi ve sahaf dünyasinin önemli isimleri kitapseverlerle birlikte olacak. Ücretsiz olarak düzenlenen festival saat 13.00-23.00 saatleri arasinda açik olacak. 

BIR TARAFTA SAHAF BIR TARAFTA ÇIZGI

Nadir bulunan kitaplar, dergi ve plaklar; eski belge, evrak ve haritalar; Osmanlica kitap ve mecmualar; imzali, birinci baski kitaplar ve her bütçeye uygun ikinci el kitaplar meraklilarini bekliyor. Öte yandan festivalin bir diger ayagi olan Çizgi Günleri’nde ise Türk ve yabanci çizerlerin yer alacagi söylesiler, canli çizim atölyeleri, manga çizerlerinin söylesileri gibi renkli etkinlikler yer alacak.

HÜSEYIN AVNI DEDE DE FESTIVALDE

Sahaf ve koleksiyoncular arasinda simge olan Hüseyin Avni Dede de festival alaninda yerini aliyor. Sair Hüseyin Avni Dede otuz bes yili askin bir süredir Beyazit’taki Sahaflar Çarsisi girisinde bulunan büyük çinar agacinin altinda siir kitaplarini, kasetler, pullar, fotograflar, eski para ve küçük antikalari meraklilariyla bulusturmasiyla taninir. Hüseyin Avni Dede Kadiköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yine bir agaç altinda kitaplarini imzalayacak, koleksiyonlarini sergileyecek.   

OSMANLI’NIN IZLERI KAHIRE’DEN ISTANBUL’A TASINIYOR

Osmanli’dan Günümüze Ilk Sayilariyla Mizah Dergileri sergisi Türkiye’nin mizah tarihine isik tutacak. Çingirakli Tatar’dan Karagöz’e, Marko Pasa’dan Girgir’a, Hacamat’tan Çarsaf’a 1828-2019 yillari arasinda yayimlanmis mizah dergilerinin yer aldigi koleksiyon Istanbul Kadiköy Lisesi’nde meraklilarini bekliyor. Kadiköy’ün geçmisinden, tarihinden önemli izler tasiyan kartpostallarin yer aldigi Sarkis Karamanik’in derledigi Kadiköy Kartpostallari sergisi (Istanbul Kadiköy Lisesi’nde) ile Karikatürcüler Dernegi’nin hazirladigi Nazim Hikmet Portreleri sergisi (Gençlik Sanat Merkezi’nde) ilgililerini bekliyor. Mevlüt Ceylan’in moderasyonunu yapacagi Bulak Baskisi Osmanli Türkçesi Kitaplar söylesisinde Aly Abdelwahab El Sayed, Osmanli Imparatorlugu dönemindeki önemli birkaç basim merkezinden biri olan Kahire/Bulak baskisi kitaplarin hikâyesini anlatacak.

BOSTANCI’DAN KADIKÖY’E KORKU ROMANLARININ IZINDE

Cumhuriyet dönemi edebiyatinin ilk korku romanlarindan Dehset Gecesi’nin yazari Kerime Nadir, Sahaf Günleri’nin en renkli oturumlarindan birinin konusu olacak. “Bostanci’da Dogan Korku: Kerime Nadir Ve Dehset Gecesi” baslikli söyleside, Isin Beril Tetik, Demokan Atasoy, Galip Dursun konusmaci olarak yer alacak. Bostanci’daki bir köskte yazilan Kadiköy menseli roman üzerinden, Türkiye’de korku ve fantastik edebiyat konusulacak. Ayrica Güven Erkin Erkal ve Bilge Özkösebalaban “Koleksiyonculugun Fantastik Tarihi” adli söyleside bilim-kurguyu ele alacak. Okuyay Konusmalari kapsaminda gerçeklesecek “Sahaflarin Okuma Kültürüne Katkisi” baslikli söyleside ise Ümit Nar ve Bengi Berksoy’un sunumuyla eski kitaplarin, sahaflarin okuma aliskanliklarina kazandirdiklari ele alinacak.

DÜNYA ÇIZGILERI FESTIVALDE

Çizgi Günleri kapsaminda ise Fransiz karikatürist Jul, “Mitlerin 50 Tonu” adli sergisiyle (Bayan Yani Cafe’de) festivalin konuklarindan. Öte yandan Jul ve çizer Ramize Erer, Didier Pasomonik’in yönetecegi bir söyleside bir araya gelecekler. Kedi Kiz, Tarzan ve Zagor gibi süper kahramanlarin çizeri Bane Kerac’in ise, Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde çizgi roman severler için bir sergisi olacak.  Avusturyali karikatürist ve çizgi roman tasarimcisi Rudi Klein Karikatür Evi’nde “Karmasik Olmayan Bir Dünyanin Basitlestirilmesi” isimli bir sergi düzenleyecek. Japon sanatçilar Shigetaka Mochizuki, Raku Ichikawa ise manga çizimi üzerine merak edilenleri yanitlayacak.

 

Programa iliskin bilgi Kadiköy Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarindan ve http://kadfest.kadikoy.bel.tr/ linkinden takip edilebilir.

 

 

<

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1-4f849539-2551-46f3-b53b-4a1f512ffc70.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/3-dd9be2d8-a84d-4947-ae68-90dff0b2ed02.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2-b682263c-8599-462f-b901-05cefe95b35c.jpg