Home IconarrowHaberlerarrowKADFEST Uluslararası Kadıköy Festivali Başlıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

KADFEST Uluslararası Kadıköy Festivali Başlıyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi, “KADFEST Uluslararasi Kadiköy Festivali”ni hayata geçiriyor. Festival, genis yelpazedeki sanat etkinlerinin ve farkli disiplinlerin bir araya gelmesiyle Kadiköy’e yeni bir soluk getirmeyi amaçliyor.  

Film, Sahaf, Çizgi ve Caz festivallerinin ilk kez bir araya geldigi festival 22 Temmuz’da "Yildizlar Altinda Sinema" ile Kalamis Park’inda baslayacak.

 

 

 

AÇIK HAVADA ORKESTRA ILE SINEMA KEYFI  

KADFEST Uluslararasi Kadiköy Festivali kapsaminda düzenlenen Yildizlar Altinda Sinema Haftasi’nda Kadiköy Belediyesi Sinematek/ Sinema Evi, Türkiye’de bir ilki gerçeklestiriyor: 22 Temmuz Pazartesi, sinemanin unutulmaz Sarlo’su Charlie Chaplin’in ilk uzun metraj sessiz filmi Yumurcak (The Kid), Türkiye’de ilk kez açik havada orkestra müzigi esliginde gösterilecek. Film, Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrasi’nin gerçeklestirecegi, Chaplin’in bizzat bestesi olan görkemli müzik esliginde izlenecek. Etkinligin onur konugu, yönetmenligini yaptigi Kadinlar Kogusu filminin gösteriminden önce seyirciyle bulusmak üzere davet edilen Tunuslu Selma Baccar olacak.

7 GECE 7 FARKLI ÜLKEDEN FILM

22-28 Temmuz 2019 tarihleri arasinda Kalamis Park’inda yazlik sinema keyfini Sinematek ruhuyla birlestiren Yildizlar Altinda Sinema Haftasi için kurulacak dev perdede 7 gece boyunca 7 ülkeden 7 filmin gösterimi yapilacak. Kadiköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nin hazirladigi seçkide beyaz perdenin unutulmaz klasiklerinin yani sira farkli cografyalarin ilham verici hikâyeleri yer aliyor. Her aksam 21.00’de yer alan gösterimlerde Chaplin’in filmi Yumurcak (The Kid)’in yani sira Italya’dan Giuseppe Tornatore’nin Cennet Sinemasi, Arjantin’den Fernando Solanas’in Tangolar ve Gardel’in Sürgünü, Fransa’dan Jacques Demy’nin Cherbourg Semsiyeleri, Çin’den Wong Kar-Wai’nin Ask Zamani, Tunus’tan Selma Baccar’in Kadinlar Kogusu ve Türkiye’den Basar Sabuncu’nun Zengin Mutfagi filmleri seyirciyle bulusacak.

2019 YAZI KADIKÖY’DE FESTIVALE DÖNÜSÜYOR

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi festivalin Kadiköylünün beklentisini her yönüyle karsilayacak nitelikte oldugunu belirtti. Herkesi festivale davet eden Odabasi “2019 yazi, hayata geçirdigimiz KADFEST Uluslararasi Kadiköy Festivali ile Kadiköy’de gerçek anlamda bir festivale dönüsecek, hem de uluslararasi bir festivale... Göreve baslarken, Kadiköyümüzün degerlerini öne çikarmis, bu degerleri sahiplenip yeni degerler yaratmanin ugrasinda olacagimizi söylemis, sözünü vermistik. Kent kimligine ve Kadiköy’ün degerlerine yakisir daha görkemli daha çok etkinlikte bulusmak dilegiyle herkesi festivalimize bekliyoruz.”

ÇIZGI VE SAHAF GÜNLERI MODA’DA

KADFEST Uluslararasi Kadiköy Festivali, 22 Agustos-27 Agustos tarihleri arasinda Moda'da bulunan karsilikli iki okul, Istanbul Kadiköy Lisesi ve Kadiköy Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin bahçesinde Çizgi ve Sahaf Günleriyle devam edecek. Kitap koleksiyonerleri, çizgi roman, manga, karikatür yayincilari ve sanatçilarin katilacagi festivale, Avusturya’nin ünlü Kunst Karikatür Müzesi yöneticisi Gottfried Gusenbauer gazeteci ve çizgi roman uzmani Didier Pasamonik, kartpostal koleksiyoncusu Sarkis Karamanuk ile Kahire ve Bulak baskilari kitap koleksiyoncusu Aly Abdelwahab Elsayed gibi birçok önemli sanatçi yer alacak. Atölye çalismalari ve söylesilerin yer alacagi festivalde ikinci el kitapseverler ve koleksiyoncular için mezatlar düzenlenecek. Festival alaninda Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ve Gençlik Sanat Merkezi’nden ögrenci ve ögretmenlerin katkilariyla müzik dinletileri gerçeklesecek. Kadiköy Belediyesi’ne bagli kültür merkezleri Baris Manço Kültür Merkezi (BMKM), Baris Manço Müze Evi, Yeldegirmeni Sanat Merkezi, Karikatür Evi, Gençlik Sanat Merkezi’nin yani sira Bayan Yani gibi Kadiköy’deki özel mekanlar da hafta boyunca festival kapsamindaki sergilere ev sahipligi yapacak.

FESTIVAL CAZ GÜNLERI ILE SON BULACAK

KADFEST/ Uluslararasi Kadiköy Festivali 25-28 Eylül tarihleri arasinda gerçeklesecek olan caz günleri ile sona erecek. Berlin Caz Orkestrasi JayJayBeCe ile Kalamis Parki’nda açilisi gerçeklesecek olan caz günleri, 4 gün boyunca Yeldegirmeni Sanat Merkezi ve Kalamis Parki’nda yerli yabanci gruplarin yer alacagi konserler ile devam edecek. Goethe Enstitüsü’nün ortakliginda “Caz Almanya’yi Fethediyor” baslikli serginin açilisi Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde yapilacak. Festival boyunca akademisyenler ve alaninda uzman kisilerin Yeldegirmeni Sanat’ta paneller düzenleyecegi etkinlikte film gösterimleri de yapilacak. Caz günleri, TRT Istanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrasi ile Kerem Görsev konseriyle izleyicilere veda edecek.

Ayrintili program için: http://kadfest.kadikoy.bel.tr/

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Kadfest (9)-d0ae3e6c-fad8-46d5-8ce1-125b89876f2f.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Kadfest (5)-e26f760f-3f82-4274-9168-75a8b0298244.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Kadfest (6)-6fe2e44d-b538-4250-bff4-fb32012bd13a.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Kadfest (1)-119f2790-bae3-4c38-ab66-a1c969629ca0.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Kadfest (9)-21b02c83-eda0-4401-903f-e0165eb55c77.jpg