Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’ndan Kutuplaştırıcı ve Yasakçı Zihniyete Sert Tepki
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’ndan Kutuplaştırıcı ve Yasakçı Zihniyete Sert Tepki

cover photo

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’ndan kutuplastirici ve yasakçi zihniyete sert tepki:  - “Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Kadiköy teslim olmayacak!”

- “Kadiköy’de de direnmezsek yasam alanlarimiza müdahale artacak”

7. Kadiköy Plak Günleri’nin kapanis programinda konusan Kadiköy Belediye Baskani Av. Serdil Dara Odabasi, “Kadiköy; özgürlügün, esitligin, dayanismanin, aydinlik insanlarin baskenti. Kadiköy’de yasam alanlarimiza gelen müdahalelere direniyoruz. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Kadiköy teslim olmayacak” dedi.

Kadiköy Belediyesi’nin düzenledigi 7. Kadiköy Plak Günleri, Türkiye’nin birçok yerinden plak tutkunlarini Kadiköy’de bulusturdu. Türkiye’nin en genis katilimli analog müzik bulusmasi Kadiköy Plak Günleri’nde bu yil plaklar, Anadolu Rock müziginin duayen isimlerinden Baris Manço anisina döndü. Kadiköy Belediyesi’nin Hasanpasa’daki merkez binasinin bahçesinde gerçeklestirilen Plak Günleri; konserler, söylesiler, imza günleri ve DJ performanslari ile müzik severlere keyifli bir bulusma yasatti. Plak severlerin pek çok eski ve yeni plaga erisim imkâni bulabildigi Kadiköy Plak Günleri’ne Kadiköylülerin yani sira Istanbul’un farkli semtlerinden ve baska illerden de vatandaslar yogun ilgi gösterdi. 

“Her türlü yasam biçiminin açik ve özgür bir sekilde ifade edilebildigi yerler…”

Istanbul’da ilk defa Kadiköy Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Kadiköy Plak Günleri; Cahit Berkay, Emrah Karaca ve Deniz Tekin gibi ünlü isimlerin yer aldigi “Baris Manço 2023 Anma Konseri” ile sona erdi. Konser öncesi sahne üzerinden vatandaslari selamlayan Kadiköy Belediye Baskani Av. Serdil Dara Odabasi, önemli açiklamalarda bulundu. Kadiköy’ün parklarini festivallere açtiklarini ifade eden Odabasi, “Bizim için parklar, kamusal alanlar, her türlü yasam kültürünün ve yasam biçiminin açik ve özgür bir sekilde ifade edilebildigi yerler. Aslinda toplumun gerçek anlamda toplum olabildigi yerler bu alanlar. Festivallerimizi kamusal alanlarda yaparken aslinda sanatin, müzigin dört duvar arasina sikismamasini hedefliyoruz” diye konustu. 

“Kadiköy’de de direnmezsek yasam alanlarimiza müdahale artacak”

Kadiköy Belediye Baskani Av. Serdil Dara Odabasi, Istanbul Valiligi’nin geçtigimiz günlerde sahil kenarlarinda ve halka açik parklarda alkollü içecek tüketilmesinin yasaklanmasina dair kararina da tepki gösterdi. Söz konusu karara atifta bulunarak yasaklama girisimlerini elestiren Odabasi, “Yasam alanlarimiza gelen müdahalelere Kadiköy’de direndigimizi hatirlatiyoruz. Eger Kadiköy’de de direnmezsek, Kadiköy’den bu sesi coskulu bir sekilde tüm Türkiye’ye ulastirmazsak büyük bir ihtimalle tüm festivaller yasaklanacak. Festivallerdeki yasam alanlarina müdahaleler artacak” dedi. Kadiköy’ü “özgürlügün ve esitligin baskenti” olarak tanimlayan Odabasi, “Kadiköy; kimsenin kimseye karismadigi, kimseyi ötekilestirmedigi bir kent. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Kadiköy teslim olmayacak” diye konustu.

Kadiköy Belediyesi’nin her yastan Kadiköylü için tiyatrodan sinemaya, spordan müzige kadar birçok alanda gerçeklestirdigi açik hava etkinliklerini de hatirlatan Odabasi, “Kadiköy Belediyesi olarak festival takvimimize Haziran ayinda Özgürlük Parki’nda gerçeklestirdigimiz Çocuk Tiyatrolari Festivali ile basladik. Daha sonra çocuk tiyatrolari, Kadiköy’ün farkli mahallelerinde sürdü. Temmuz ve Agustos aylarina on binlerce komsumuzun katilimiyla Kalamis Yaz Festivali ile devam ettik. Önümüzdeki hafta ise Çizgi Festivali ile bu seneki açik hava festivallerimizin sonuncusunu gerçeklestirecegiz” dedi.

 

Videoya Ulasmak Için Tiklayiniz...

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1695019891_DSC_4275-930f4602-c9f4-4f92-8fc9-10291a0e5441.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1695019894_DSC_4561-e13f98dc-6170-4599-a85b-dcc57ca961df.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1695019893_DSC_4403-74674a0d-d2a8-43d2-8020-f6d2f0ce29d8.jpg