Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediye Meclisi Kalamış Yat Limanı İhalesi İçin Başkan'a Yetki Verdi
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediye Meclisi Kalamış Yat Limanı İhalesi İçin Başkan'a Yetki Verdi

cover photo

KADIKÖY BELEDIYE MECLISI KALAMIS YAT LIMANI IHALESI IÇIN BASKANA YETKI VERDI

Kadiköy Belediye Meclisi’nde, Fenerbahçe Yat Limani ve Yelken Kulübü arazisinin özellestirilmesi konusu öne çikti. Meclis’in 7 Haziran tarihli gündem toplantisinda, yapilacak özellestirme ihalesine Kadiköy Belediyesi’nin de katilmasi için Kadiköy Belediye Baskani’na yetki verilmesi oylamaya açildi. Teklif oy birligiyle Kadiköy Belediye Meclisi’nden geçti.

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, göreve geldigi günden beridir Kalamis Sahili’nin özellestirilmesi konusunu gündeminde tutmus ve Avukatlik meslegi geregi de hukuki süreçlerin yakindan takipçisi olmustu. Kalamis Yat Limani’nin ardindan Kalamis Yelken Kulübü’nün de içinde bulundugu alan için özellestirme karari alinmasi üzerine Odabasi, kimsenin “çökmemesi” için bu alanlara Kadiköy Belediyesi olarak talip olduklarini duyurdu. Bugün de meclis toplanti gündeminde Emlak ve Istimlak Müdürlügü’nün Fenerbahçe – Kalamis Yat Limani ile ilgili verdigi “Fenerbahçe – Kalamis Yat Limani’nin Özellestirme Ihalesine Kadiköy Belediyesi olarak katilmasi, geçici teminat bedelinin yatirilmasi, ihale sartnamesi ve tanitim doküman bedelinin ödenmesi ile ihaleye teklif verilebilmesi ve gerekli bütün islemlerin sonuçlandirilabilmesi için Kadiköy Belediye Baskani’na yetki verilmesi.” teklifi oylamaya sunuldu ve oy birligiyle teklif kabul edildi. Kadiköy Belediyesi, Meclisten çikan bu karardan bagimsiz olarak ayni zamanda Özellestirme Idaresi Baskanligi’na basvurarak, yerin ihaleye çikmadan belediyeye verilmesini talep etti.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2-8954bb10-0e67-481f-be11-6d9caeac4a7e.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/3-2d23df40-7078-4e0a-bac7-ab82bf067219.jpg