Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi Beste Yarışması Düzenliyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi Beste Yarışması Düzenliyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi ilkini 2017 yilinda düzenledigi beste yarismasinin ikincisini düzenliyor. 35 yas alti genç kompozitörlere açik beste yarismasina son katilim tarihi 15 Ocak 2018.

Kadiköy Belediyesi’nin, sanatçi ve edebiyatçilari yeni eserler yaratmaya özendirmek için müzik ve sahne sanatlari dallarinda yaptigi çalismalar sürüyor.  Belediye, genç bestecileri yeni eserler yaratmaya özendirip tesvik etmek amaciyla Kadiköy Belediyesi Süreyya Operasi Ulusal Beste Yarismasi” düzenliyor.

Geçtigimiz yil ilki düzenlenen yarismada Ahmet Tamer Topuz (27) üçüncülük, Orhan Veli Özbayrak (28) ikincilik, Cem Oslu (25)  ise birincilik ödülünün sahibi olmustu.

35 yas alti genç kompozitörlere açik olan yarisma jürisi Gürer Aykal, Oguzhan Balci, Turgay Erdener, Rengim Gökmen, Antonio Pirolli, Yalçin Tura ve Hasan Uçarsu'dan olusuyor.

Birinci, ikinci, üçüncü ve ik adet mansiyon için para ödülünün oldugu yarismada Seçici Kurul tarafindan uygun görülen eserlerin, belediye tarafindan kaydi ve CD olarak basimi yapilacak.

Bestecilerin eserlerini 15 Ocak 2018 tarihine kadar gönderebilecekleri yarismanin finali halka açik olarak 26 Mart 2018 Pazartesi aksami Süreyya Operasi'nda yapilacak. Yarismanin ödül töreni de  konserin ardindan ayni gece gerçeklestirilecek.

Yarisma ile ilgili ayrintili bilgi ve sartname http://www.sureyyabesteyarismasi.kadikoy.bel.tr/ internet adresinden edinilebilir.