Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi Denizdeki Turuncu Görünüme İlişkin Açıklama Yaptı

Kadıköy Belediyesi Denizdeki Turuncu Görünüme İlişkin Açıklama Yaptı

Büyükçekmece ve Silivri’den sonra Kadiköy'de de deniz turuncu renge büründü.

Fenerbahçe  sahilinde görülen renk degisikligi ile ilgili Kadiköy Belediyesi bir açiklama yapti. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü tarafindan yapilan açiklama söyle:

“Bugün denizlerimizde görülen renk degiskenligi, bilimsel olarak "Alg Patlamasi" olarak degerlendirilmektedir.

Alg Patlamasi; sucul ekosistemlerde bir veya birkaç alg (fitoplankton) türünün, besin maddelerinin ortamdaki yogunluklarinin artmasina bagli olarak popülasyonlarinin artmasi sonucunda sudaki oksijen seviyesinin azalmasi nedeniyle ölerek su yüzeyini kirmizi veya kahverengi bir görünüme sokmasindan kaynaklanir.

Alg patlamasi yöresel ve mevsimsel olup; mayis, haziran aylarinda deniz suyu sicakliklarinin artmasindan kaynakli, genellikle az derin sahil sularinda, iç deniz, körfezler, göller ve nehir agzina yakin yerlerde yogun görülebilmektedir.

Ancak yine de müdürlügümüz konuyla ilgili detayli çalisma baslatmis olup, numuneler alinmistir.

Konuyla ilgili genis açiklama yapilacak tetkik sonucu paylasilacaktir.

Saygilarimizla”