Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi DSÖ Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı'nın 7. Fazı'na Kabul Edildi
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi DSÖ Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı'nın 7. Fazı'na Kabul Edildi

cover photo

KADIKÖY BELEDIYESI DSÖ AVRUPA SAGLIKLI KENTLER AGI’NIN 7. FAZI’NA KABUL EDILDI

Kadiköy Belediyesi, Dünya Saglik Örgütü (DSÖ)’nün “Herkes Için Saglik” felsefesiyle küresel ölçekte sürdürdügü “Saglikli Kentler Agi”nin 7’nci fazina kabul edildi.

DSÖ Avrupa Saglikli Kentler Agi’na beser yillik fazlar halinde üye olunuyor. 2005 yilinda, 4’üncü faz döneminde üye olan ve 6’nci fazini basariyla tamamlayarak sertifikasini alan Kadiköy Belediyesi, kent sagligi politikalarindaki rolü ve basarisi gözetilerek 2019 – 2024 yillarini kapsayan 7’nci faza geçmeye hak kazandi.

Saglikli Kentler Birligi’nin Encümen Üyesi de olan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, 7’nci faza kabul edilmekten duydugu memnuniyeti dile getirdi ve sözlerini söyle sürdürdü: “7’nci faza, sürdürülebilir kalkinma amaçlarimiz ve DSÖ’nün is programinda tanimlanan önceliklere uyumlu politikalarimiz sayesinde kabul edildik. Bu kararda katilimci ve küresel amaçlarla uyumlu sekilde hazirladigimiz 2019 – 2024 Stratejik Planimiz da belirleyici rol oynadi. Daha iyi bir kent yasami için yaptigimiz çalismalarin toplumsal refah alaninda olumlu sonuçlara yol açacagina inaniyorum. Bu kapsamda, 7’nci fazin hedefleri dogrultusunda politika ve uygulamalarimizla saglikli kent hareketine katkimizi ve Kadiköy'ü gelecege hazirlama çalismalarimizi sürdürmeye devam edecegiz.”

Kadiköy Belediyesi’nin 7’nci faz dönemi için üç önceligi bulunuyor: Iklim Degisikligi: Azaltim ve Adaptasyon; Iyilestirilmis/Gelistirilmis Sosyal Hizmetler;  Çocuklara Yönelik Hizmetlerin Iyilestirilmesi ve Gelistirilmesi. DSÖ Avrupa Saglikli Kentler Agi’nin 7’inci fazina, Türkiye’den Kadiköy Belediyesi ile birlikte Bursa Büyüksehir Belediyesi, Izmir Büyüksehir Belediyesi, Burdur Belediyesi ve Çankaya Belediyesi kabul edildi.

DSÖ Avrupa Saglikli Kentler Agi saglik ve saglikli kent gündeminin yerel gündemlerin temel bir parçasi olmasi için, 30 yili askin bir süredir hem ulusal ölçekte hem de kent ölçeginde çesitli çalismalar yürütmekte ve saglikli kent kavraminin yayginlasmasinda öncü bir rol üstlenmekte.   

 

 

 

 

 

 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSÖ-7d610187-951b-48e4-b95a-f8f88e99d764.jpg