Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi Dünyada İlk Entegre Rapor Çalışması Yapan Belediye Oldu
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi Dünyada İlk Entegre Rapor Çalışması Yapan Belediye Oldu

cover photo

Kadiköy Belediyesi, planlanan hizmetlerin ne kadar yerine getirildiginin, kamu kaynaklarinin dogru kullanimini ölçümleyen “Entegre Raporlama” çalismasi yapan dünyada ilk belediye oldu. Entegre Raporun açiklandigi toplantida, 5 yillik görev sürecini anlatan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, uzun süre ayakta alkislandi.  

DIGER KAMU KURUMLARINA DA ÖRNEK OLACAGINA INANIYORUM

Entegre Raporunun sonuçlarinin paylasildigi toplantida konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, Kadiköy’deki 5 yillik hizmet sürecini anlatti. Kozyatagi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantiya CHP Istanbul Milletvekili Ibrahim Kaboglu, CHP Kadiköy Belediye Baskan adayi Serdil Dara Odabasi, CHP Kadiköy Ilçe Baskani Ali Narin, ARGE Danismanlik Yönetim Kurulu Baskani Dr. Yilmaz Argüden’in yani sira gazeteciler, meclis üyeleri ve belediye çalisanlari katildi. Entegre Raporun sonuçlarini degerlendiren Nuhoglu, “Kadiköy Belediyesi kamu kaynaklarinin dogru kullanimini ölçen ‘Entegre Rapor’ uygulamasini devreye sokan dünyada ilk belediye oldu. Bu uygulamanin diger kamu kurumlarina da örnek olacagina inaniyorum” dedi.

NUHOGLU AYAKTA ALKISLANDI

2014-2019 yillari arasinda görev yapan Aykurt Nuhoglu, bu süreç içerisinde kamusal kaynaklari dogru kullarak hizmet verdiklerini anlatti. “Haydarpasa Gari, Kalamis Yat Limani, Meteoroloji arazisi, Kadiköy dolgu alani, Merdivenköy arazisi, Kurbagalidere gibi kamusal alanlarin kamunun kullaniminda kalmasi için mücadele verdik. Meslek Odalari, Sivil Toplum Kuruluslari, Kadiköy Kent Konseyi ve yurttaslarla birlikte hareket ederek Kadiköy’de kamusal alanlari basari ile savunduk. Gördükki birlikte hareket edildigi zaman, Kadiköy’de hiçbir kamu arazisi satilmadi. Bu bir durustur. Yerel yönetimin vatandasi temsil ederken onun düsüncesini ve iradesini gözetmesi gerekiyor” diye konustu. Nuhoglu’nu konusmasinin ardindan uzun süre ayakta alkislandi.

KABOGLU: BU PROJE, KAMUSALLIK BILINCININ YAYILMASINA ÖNCÜ OLUR 

CHP Istanbul Milletvekili Ibrahim Kaboglu ise kentli olma bilincine deginerek ‘Bu proje Istanbul’da ve diger ilçelerde sahiplenilirse çok önemli bir islev görür. Planlamaya katkida bulunur. Kentli olma bilinci bizim oylarimizla seçtigimiz kisilerin neleri planladiklari, ne yaptiklari ve bizimle birlikte hangi kararlari aldiklarini bilmemizle mümkün olabilir. Bu proje kentli olma bilinci ve kentlilik hakki açisindan önemlidir. Kamusallik bilincinin Kadiköy’de ve Türkiye genelinde yayilmasina öncü olur’ diye konustu.     

ENTEGRE RAPOR: KADIKÖY BELEDIYESI YURTTASLARA DEGER YARATTI

ARGE Danismanlik destegi ile hazirlanan Entegre Raporda belediyelerin temel amacinin insanlarin yasam kalitesini artirmak oldugu düsüncesine odaklanildi. Kadiköy nüfusu detayli bir sekilde incelendi, nüfus ortak paydalari olan kümelere bölündü. Raporda Kadiköy Belediyesi’nin geçmis dönem planlamalari, planlarin hayata geçirilmesi için yaptigi çalismalar, çalismalar sonucunda yarattigi degerler OECD’nin uluslararasi iyi yasam ölçüm metodu ile Sürdürülebilir Kalkinma Hedeflerine göre degerlendirildi. Rapor, Kadiköy Belediyesi’nin saglikli yasam, kültürel, sanatsal, bireysel ve sosyal alanlarda gelisim, karar alma süreçlerine katilim, çalisma firsatlari gelisimi gibi konularda yurttaslara deger yarattigini ortaya koydu. ARGE Danismanlik Yönetim Kurulu Baskani Dr. Argüden “Türkiye’nin G20 Baskanligi döneminde B20 Bilgi Ortagi olarak gündeme girmesini sagladigimiz Entegre Raporlamanin, ilk belediye uygulamasinin da Türkiye’den çikmasi ülkemizde küresel düsüncenin güzel bir örnegidir.” dedi.

KADIKÖY, TEMEL BELEDIYE HIZMETLERINDEN FAZLASINI BEKLIYOR

Raporda, Kadiköy’de yasayanlarin temel belediye hizmetlerinin ötesinde yasam kalitesine deger katacak beklentilerini de yansitiyor. Buna göre Kadiköy sinirlari içinde yasayanlar öncelikli olarak kültür, sanat, egitim, yenilikçi çalisma ve is ortamlari, sosyal yardimlar gibi konularda da hizmet sunulmasini ve kendi yasam alanlari ile ilgili karar alma ve fikir gelistirme süreçlerine katilmak istiyorlar.

BORÇSUZ BELEDIYE

Raporda Kadiköy Belediyesi’nin kaynak yapisi hakkinda da veriler yer aliyor. Kadiköy Belediyesi’nin etkin ve güçlü bir kaynak yönetimi yaklasimina sahip oldugu vurgulanan raporda çok fazla yatirim yapmasina ve genis bir hizmet yelpazesinde sahip olmasina ragmen belediye faaliyetlerinin borçlanmadan yürütüldügü belirtildi.

KADIKÖY YENI AÇILAN KURUMLARIYLA FARK YARATTI

Raporda Kadiköy Belediyesi’nin hizmete soktugu ve ilçenin gelisimine deger katan birimlere de yer verildi. Belediyenin Ekolojik Kres, Alzheimer Merkezi, Afet Egitim Parki, IDEA, Karikatür Evi, Kadiköy Akademi gibi projeleri hizmette soktugu belirtildi.

KADIKÖY’ÜN GELECEGI DE YER ALDI

Raporda Kadiköy’ün Istanbul'da yasli nüfusun en yogun yasadigi ilçelerden biri oldugu vurgulandi. Sehir planlarinin, yollarin, sosyal alanlarin ve imar düzenlemelerinin bu durumu dikkate alarak yapilmasi geregine dikkat çeken raporda, yaslilik ile birlikte artan saglik sorunlarina yönelik Alzheimer Merkezi gibi tesislere daha fazla ihtiyaç duyulacagi belirtildi.

Kadiköy'de yasayanlarin kendi yasam alanlari konusunda söz sahibi olmak istediklerinin vurgulandigi raporda, paydaslar ile kurulacak güçlü iliskilerin hizmet kalitesinin sürekliligini saglayacagi belirtildi.

Küresel bir sorun olan iklim degisikligi ile mücadelede Kadiköy ölçeginde de adimlar atilmasinin önemine isaret edilen raporda, imar planlari yapilirken, hava akimini saglayacak tasarimlarin hem yaz sicaklarinin daha az hissedilmesini, hem de enerji tasarrufunu saglayabilecegi hatirlatildi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3284-74db29fa-e63c-4c65-9092-c8d2bf909cad.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/ENTEGRE RAPORU (2)-d96ab02d-6319-4762-936d-4aba6b3fc3c0.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/ENTEGRE RAPORU (3)-54d4d94e-0154-4304-9465-d4ab133d79d5.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/ENTEGRE RAPORU (5)-e844cb6e-5b61-477c-9281-7d0513f6e2d2.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/ENTEGRE RAPORU (6)-4be953d4-5511-4240-8cdb-1bfb360181b5.jpg