Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi Eccar Yönetim Kurulu'na Seçildi
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi Eccar Yönetim Kurulu'na Seçildi

cover photo

KADIKÖY BELEDIYESI ECCAR YÖNETIM KURULU'NA SEÇILDI

Avrupa Irkçilik Karsiti Kentler Agi – ECCAR’in Fransa’da gerçeklesen Genel Kurulu’nda, Kadiköy Belediyesi oy birligiyle Yönetim Kurulu’na seçildi.

Kadiköy Belediyesi, UNESCO tarafindan kentlerin irkçilik, ayrimcilik ve yabanci düsmanligi ile mücadele politikalarini iyilestirmek amaciyla kurulan Avrupa Irkçilik Karsiti Kentler Agi’na 2019 yilinda katilmisti. Kadiköy Belediyesi ECCAR’in Fransa’da düzenlenen genel kurulunda yapilan seçimde oy birligiyle 4 yilligina yönetim kuruluna seçildi. Fransa’da bulunan ve dün genel kurulda konusma yapan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, bu karardan duydugu memnuniyeti ifade etti ve söyle söyledi:

“Kadiköy Belediyesi olarak, her türlü irkçilik, ayrimcilik ve yabanci düsmanligi ile mücadelede beraber yol yürümekten onur duydugumuz Avrupa Irkçilik Karsiti Kentler Agi’nin bugün yönetim kurulu üyeligine oy birligi ile seçildik. Dünyaya benzer yerlerden baktigimiz ve benzer deger yargilarina sahip oldugumuz kurumlari birlestiren ve bir araya getiren ECCAR’in yönetim kuruluna seçilmis olmaktan dolayi memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. 2019’da bu aga katilarak, irkçilikla mücadelede ürettigimiz yaratici çözümleri ve bu konuda gelistirdigimiz projelerimizi uluslararasi standartlara tasimayi ve iyi uygulamalari yayginlastirmayi hedefledigimiz bu yolda bu aga katki saglamaya devam edecegiz.”

Avrupa Irkçilik Karsiti Kentler Agi (ECCAR), UNESCO tarafindan 2004 yilinda kentlerin irkçilik, ayrimcilik ve zenofobi (yabanci düsmanligi) ile mücadele politikalarini iyilestirmek amaciyla sehirlerin tecrübelerini paylastigi bir ag olusturmak üzere kuruldu. ECCAR, Birlesmis Milletler Insan Haklari Yüksek Komiserligi, Kültürlerarasi Aksiyon Için Birlik (UNITED), Avrupa Konseyi, Avrupa Birligi Temel Haklar Ajansi (European Union Agency for Fundamental Rights-FRA) gibi çesitli uluslararasi kuruluslar ve sivil toplum kuruluslariyla birlikte çalismalar yürütüyor. Ag, sehir hayatinda ayrimciliga ugrayan gruplarin yerel yönetimler tarafindan güçlendirilmesini ve sehirlerin birbirlerinin tecrübelerinden faydalanmalarini amaçliyor.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Baskan Odabasi ECCAR Konusma (2)-ec239351-ef2c-4ab4-90f2-2b23150af82c.jpeghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Eccar Fransa-d79f4414-105a-4d09-afc6-0724f4d6b404.jpeghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Kadikoy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi-43cd97b1-e918-4d1d-a26c-c103fcd40f21.jpg