Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi Kadınları Dinliyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi Kadınları Dinliyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi kadinlara yönelik hizmet ve politikalarini kadinlarla belirleyecek.  Geçtigimiz yil “Belediyelerin Anayasasi” olarak tanimlanan bes yillik stratejik plani Kadiköylülerle, onlarin öneri ve talepleri dogrultusunda hazirlayan Kadiköy Belediyesi simdi de kadin politikalarini kadinlarla birlikte belirleyecek.
Kadin ve toplumsal cinsiyet politikalarinda bütüncül ve katilimci bir yaklasim ve yol haritasi olusturma hedefleyen Kadiköy Belediyesi Yerel Esitlik Eylem Plani’ni kadinlarla birlikte hazirlamak üzere bir çalistay düzenliyor.
21 Kasim Cumartesi günü saat 10:00’da Kozyatagi Kültür Merkezi Kadiköy Belediyesi Meclis Binasinda gerçeklesecek çalistayin ilk yarisinda kadinlarin öneri ve taleplerinin alinacagi ve yalnizca kadinlarin katilimina açik “KADIKÖY KADIN FORUMU” düzenlenecek. Ayrica, forum öncesinde “Yerel Yönetimler ve Kadin” baslikli çerçeve sunum, Yüksek Sehir Plancisi Yildiz Tokman tarafindan yapilacak.
Günün ikinci yarisinda ise Kadiköy’ün yerel esitlik eylem planinin temelini olusturmasi düsünülen bes ayri konu basligi altinda, ilgili STK, kamu idaresi, yerel yönetim, akademisyen ve yurttaslarin bir araya gelecegi ve görüs, öneri, deneyim ve uzmanliklarini aktaracagi bes farkli atölyede bir çalistay gerçeklestirilecek.  Atölyelerde tartisilacak bes ana baslik ise söyle: Kadina Yönelik Siddetle Mücadele, Kentsel Hizmetler ve Kadin , Kadin ve Saglik,
Istihdam ve Egitim, Toplumsal Cinsiyet Farkindaligi.

* Yerel Esitlik Eylem Plani: Illerin yerel düzeyde kadin erkek esitliginin saglanmasi ve kadinin statüsünün güçlenmesi için izlemeleri gereken yol haritasini belirlemek üzere hazirladiklari kilit belgelerdir. CEDAW (Birlesmis Milletler Kadina Karsi Her Türlü Ayrimciligin Engellenmesi Sözlesmesi)’ne olarak alti baslikta (egitim, saglik, istihdam, yönetim mekanizmalarina katilim, kadina yönelik siddet ve kentsel hizmetler) hazirlanir.
TARIH:  21 Kasim Cumartesi
SAAT:    10:00
YER:      Kozyatagi Kültür Merkezi Kadiköy Belediyesi Meclis Binasi

Iletisim:  Kadiköy Belediyesi Akademi 0216 411 48 33-34- [email protected]

SERVIS ULASIM BILGILERI:
Gidis
* Kadiköy Rihtimdan 09.15'da
* Kadiköy Evlendirme Dairesi'nden 09.15'da
Dönüs
 * Kadiköy Evlendirme Dairesi'ne, sonra Rihtima birakmak üzere 12.30'da
* Kadiköy Evlendirme Dairesi sonra Rihtima birakmak üzere 18.30'da araçlar kalkis yapacaktir.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/20151106_194117-1cf11e68-9a66-4ce5-add0-9438500409dd.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_7384-e607ef3f-51db-48e7-aef0-508c9b36029e.jpg