Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi Kendi Elektriğini Üretti 20 Bin Lira Tasarruf Etti
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi Kendi Elektriğini Üretti 20 Bin Lira Tasarruf Etti

cover photo

Kadiköy Belediyesi, Evlendirme Dairesi’nin çatisina kurdugu günes panelleriyle hem iklim degisikligi ile mücadele etme hedeflerini gerçeklestiriyor hem de artan elektrik faturasi yükünü kendi elektrigini üreterek azaltiyor. Kadiköy Belediyesi elektrik üretimine basladigi 21 Aralik’tan bu yana 20 bin lira elektrik tasarrufu sagladi. Yerlestirilecek yeni günes panelleriyle elektrik tasarrufu artirilacak.

Kadiköy Belediyesi, Evlendirme Dairesi’nin çatisina kurdugu günes panelleri ile kendi elektrigini kendisi üretiyor. Iki ay önce kurulan 384 adet günes paneli ile binanin yillik elektrik tüketiminin yüzde 40’ini karsilayabilir hale gelirken, yeni günes panelleri ile bu oranin yükseltilmesi hedefleniyor.

Iklim degisikliginin olumsuz etkileri ile mücadele etmek amaciyla çalismalar da yürüten Kadiköy Belediyesi, günes panaelleriyle kendi kurumsal binalarindaki karbon salimini da azaltmayi amaçliyor.

ELEKTRIK FATURASINDAN TASARRUF

Belediye, elektrik tüketimi oldukça yüksek olan Evlendirme Dairesi’nin çatisina yerlestirdigi günes panelleri sayesinde, elektrik faturasindan 50 gün içerisinde yaklasik 20 bin lira tasarruf sagladi. 

Binanin yillik enerji ihtiyacinin yüzde 40’ini karsilayan günes panelleri ile 21 Aralik 2021’de kendi elektrigini üretmeye baslayan Kadiköy Belediyesi, 10 günde 2,3 megawatlik elektrik üretti. Belediye ocak ayinda da toplamda 6,16 megawatt elektrik üretti. 1 Subat’tan bugüne kadar da 2,2 megawatt elektrigini kendisi üretmis durumda.

IKLIM KRIZI ILE MÜCADELE HEDEFLERINI GERÇEKLESTIRIYOR

Kadiköy Belediyesi, küresel iklim degisikligi ile mücadeleye yönelik “Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Adaptasyon Eylem Plani” hazirlamis ve bu planda 2030 yilina kadar seragazi emisyonlarini yüzde 40 oraninda azaltmayi duyurmustu. Bu hedefin yüzde 6’si ise, belediye binalarina ve alanlara yapilacak yenilikçi ve yenilenebilir enerji projeleri ile hayata geçirilmeye baslandi.

ILK ADIM GÜNES PANELLERI

Yenilenebilir Enerji Projesi’ni baslatan Kadiköy Belediyesi, projenin ilk adimini Evlendirme Dairesi´nin çatisina kurdugu günes panelleriyle atti. Kurulan paneller sayesinde, binanin enerji ihtiyaci günesten alinmaya baslandi. Belediye, çatisina yerlestirdigi toplam 384 adet günes paneli sayesinde binasinin yillik enerji ihtiyacinin yüzde 40’ini karsilayacak. 

Iklim degisikliginin olumsuz etkileri ile mücadele etmek amaçli çalismalar yürüten Kadiköy Belediyesi günes panelleriyle, kendi kurumsal binalarindaki karbon salimini da azaltacak.

YENI GÜNES PANELLERI KURMAYA HAZIRLANIYOR

Kadiköy Belediyesi, enerji üretimi ihtiyacinin tümünü karsilamak için yeni günes panelleri kurmaya hazirlaniyor. 11 hizmet biriminde günes enerjisi potansiyellerini çikarmak için projelendirme çalismalarina devam eden Kadiköy Belediyesi, önümüzdeki günlerde yeni günes enerjisi yatirimlari gerçeklestirecek. 

Kadiköy Belediyesi’nin hedefi 2024 yili sonuna kadar kurum binalarinda 1 megawatt yenilenebilir enerji yatirimi gerçeklestirerek, 700 ton karbondioksit emisyonunun azaltilmasini saglamak ve 2030 yili sonuna kadar da bunu 2,5 megawatta çikarmak.