Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi Kültür Yayınları'ndan Çıkan İki yeni Kitap Raflarda Yerini Aldı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları'ndan Çıkan İki yeni Kitap Raflarda Yerini Aldı

cover photo

Kadiköy Belediyesi Kültür Yayinlari iki yeni kitapla yeni yila merhaba dedi. “Kadiköy Belediyesi Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (Oyun) Yarismasi  –  2018”  ve  “Yüz Yilin Ardindan I. Dünya Savasi’na Bakmak” adli kitaplar raflarda yerini aldi.

Kadiköy Belediyesi 2017 yilinda baslattigi “Ulusal Oyun Yazma” yarismasinda dereceye giren oyunlari Kültür Yayinlari bünyesinde kitaplastiriyor. Bu sene üçüncü yilina giren yarismanin 2018’de ilk üçe girmis oyunlari da Turgut Çeviker’in derlemesiyle kitap haline getirildi. Mehmet Selçuk Bilge’nin “Insan Hüznü” oyunu birinci, Asli Ayhan’in “Huzur Apartmani” oyunu ikinci, Nedim Saban’in “Babaannemin Ilk Twit’i” ve Cihan Çakan’in “Benim Annem Cumartesi” oyunu üçüncü olmustu.

Kadiköy Belediyesi Kültür Yayinlari’ndan çikan bir diger kitap da “Yüz Yilin Ardindan I. Dünya Savasi’na Bakmak” oldu. Dr. Evren Mercan ve Safiye Türker’in yayina hazirladigi kitap; Kadiköy Belediyesi Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi’nde (TESAK) Birinci Dünya Savasi’nin 100’üncü yili sebebiyle Prof. Dr. Bilsay Kuruç, Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Haluk Oral, Prof. Dr. Ilber Ortayli, Prof. Dr. Mesut Uyar ve Prof. Dr. Cüneyt Akalin tarafindan gerçeklestirilen sempozyum, panel ve konferanslarin derlemesinden olusuyor.  Birinci Dünya Savasi’nin genel özellikleri, cepheleri, savasin dünyayi sarsan sonuçlari ve Rus Devrimi’nin irdelendigi konferanslardan derlenen kitap, bu savastan bazi kesitler sunarak dünyayi kasip kavuran, dönüstüren bir savasi anlatiyor.

Kadiköy Belediyesi Kültür Yayinlari’ndan çikan kitaplar kitabevlerinden ve internet satis platformlarindan temin edilebilir.

 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Kultur Yayinlari (1)-5ee01700-0e24-4d77-95e2-cb9a8c4b7c98.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Kultur Yayinlari (3)-1b4054f9-d196-4bbb-bae8-347300cecfca.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Kultur Yayinlari (4)-0a2bf94b-541b-490a-99ab-800ba705fbfa.jpg