Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi "Mor"a Boyandı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi "Mor"a Boyandı

cover photo

    25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü etkinliklerine Kadiköy Belediyesi’de ilginç bir etkinlikle dâhil oldu.
Kadiköy Belediyesi, 25 Kasim gecesi kadina yönelik siddete dikkat çekmek için belediye binasini  "Mor"  isik ile aydinlatti. Mor isik bir gece daha belediye binasini aydinlatmaya devam edecek.
Kadiköy Belediyesi geçtigimizin günlerde de Kadinlara Yönelik, Kadiköy Kadin Forumu ve Yerel Esitlik Çalistayi gerçeklestirmisti.

Neden 25 Kasim?

25 Kasim, Ülkemizde ve Dünya çapinda 1999 yilinda  kadina yönelik siddete karsi toplumda farkindalik yaratmak amaciyla BM Genel Kurulu karari ile ilan edilen gündür.  Bu günün 25 Kasim olarak belirlenmesinin nedeni, 1960 yilinda Dominik Cumhuriyeti'nde  meydana gelen bir olaya dayanmaktadir. Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo'ya karsitligiyla bilinen Mirabal Kardesler adli üç kiz kardesin katledilmesi, Birlesmis Milletler tarafindan “Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü” olarak belirlendi. 25 Kasim'in sembol isimleri olan Mirabal kardeslerin en temel haklari olan özgür düsüncelerini ifade etmesine karsi uygulanan siddet bugünde dünyadaki milyonlarca kadina uygulaniyor. Kadina yönelik siddetin boyutlari tüm dünyada  giderek artiyor. 2015 yilinda siddetten ölen kadin sayisi 255.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_1509-fae85264-daca-4c3d-85b9-37f17327b61b.jpg