Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi Niyeti Bozdu
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi Niyeti Bozdu

cover photo

Kadiköy duvarlarini grinin kasvetinden kurtarip birer sanat eserine dönüstüren murallar bu kez de belediyenin gri duvarlarini renklendirecek.

 

Kadiköy Belediyesi tarafindan organize edilen Mural Istanbul Festivali'nde 2012'den beri 25 yabanci, 7 Istanbullu sanatçiyla 30'a yakin dis bina cephesi boyandi. Bu yilki festivalin son ayaginda ise Kadiköy Belediyesi’nin Hasanpasa’daki Ana Binasinin üç cephesi yerli mural sanatçilari tarafindan boyaniyor.

 

Üç ayri mural sanatçisi tarafindan yapilan murallar bir hafta içerisinde bitmis olacak. Belediye cephesine mural yapan sanatçilardan Esk Reyn, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ögrencisi, 15 yildir sokak sanati ile ilgileniyor, son olarak Wicx ile beraber Los Angeles’ta “Insan Olmak” isimli bir projede mural yapti. Mural Istanbul Festivali’nin organizasyonunda da yer aliyor.  Esk Reyn belediye bina cephesine gelecegin yasam alanlarini ve tasarimlarini anlatan fütüristik bir çalisma yapiyor.

 

Belediye duvarina mural yapan isimlerden biri olan Nuka, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarim Bölümü ögrencisi 7 yildir sokak sanati ile ilgileniyor, illüstratör, edebiyat dergilerine illüstrasyonlar yapiyor.  Yurt içi ve disinda birçok festivale katilan Nuka, bina cephesine eski evleri ile denizle olan bagiyla bilinen Kadiköy’ü ifade eden “yuva” temali çalismasini yapiyor.

 

Wicx, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ögrencisi, 15 yildir sokak sanati ile ilgileniyor. Yurt içi ve yurtdisindan birçok sokak sanati festivaline ve sergiye katilan Wicx “Organik Yasam” temali çalismalariyla biliniyor,  belediye binasina bir kadin figürü çalismasi yapiyor.

 

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu belediyenin duvarlarinin grinin kasvetinden kurtulmasinin vatandasin kamu kurumuna dair bakis açisinda olumlu bir etki yaratacagini düsündügünü söyledi. Belediye binasinin bir kamu kurumu olmasina ragmen herkese ait oldugunun altini çizen Nuhoglu “Dört yildir bu festivali destekliyoruz, Kadiköy’de birçok duvar bu festival sayesinde renklendi ve birer sanat eseri haline dönüstü. Belediyemizin duvarlarini da grinin sikiciligindan kurtarmak istedik ve sanatçilara açtik.  Ayni zamanda duvarlarimizin sehrimizin hosgörüsüne örnek olmasini da istiyoruz” dedi.

 

MURAL-ISTANBUL FESTIVALI:

 

Festivalde bu yil simdiye kadar Rusya-Tataristan’dan  Rustam Qbic, Ispanya’dan Deih ve ARYZ, ABD’den Levi Ponce & Kristy  Sandoval   ve Istanbul’dan Cins ile Canavar  Kadiköy’ün duvarlarini renklendirdi.

 

* Mural: Duvar, duvara ait olan anlamina geliyor. Mural, duvara yapilan resim anlaminda kullaniliyor.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/5-e3e76925-89ef-4d31-8efe-5404f4118c9c.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1-9c0f1fb2-56ca-4608-b3e5-989bdc8fc83c.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/7-9506a8e0-107a-45d0-8c5e-e848b2cf590d.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/6-7a1a1a1f-50bc-4518-a5f9-95a17727d776.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2-18d6d451-37df-490f-969f-8193349aebad.jpg