Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi Ödül Aldı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi Ödül Aldı

cover photo


Dünya Saglik Örgütü’nün ‘Küresel Yasli Dostu Sehirler Rehberi’ çalismalari kapsaminda, Yasli Dostu Kentlere iliskin üniversitelerin, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluslarinin çalismalarini tesvik etmek, alandaki iyi uygulama örneklerine dikkat çekmek amaciyla bir sempozyum yapildi.

‘Yasli Dostu Kentler Sempozyumu’ adi altinda, 26-27 Kasim tarihleri arasinda Bursa’da gerçeklestirilen sempozyumda, çalisma yapan kurumlarin iyi uygulama örnekleri sunuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Engelli ve Yasli Hizmetleri Genel Müdürlügü, Türkiye Belediyeler Birligi, Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Türkiye Saglikli Kentler Birligi isbirligiyle yapilan sempozyumda, Kadiköy Belediyesi de bu alandaki çalismalarini aktardi. Belediye, 65 yas üstü Sosyal Yasam Evi, Evde Saglik Hizmetleri ve önümüzdeki yil faaliyete geçirilmesi planlanan Alzheimer Gündüz Yasam Evi ve Aktif Yaslanma Merkezi’ni detayli olarak katilimcilara tanitti.

Kadiköy Belediyesi yaslilara dönük hizmetleriyle ödül sahibi oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Engelli ve Yasli Hizmetleri Genel Müdürlügü'nce Kadiköy Belediyesi’ne "Yasli Dostu Kent Tesvik Ödülü’’ verildi. Ödülü Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu adina Saglik Isleri Müdürü Dr. Zeynep Süzme aldi.