Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği'nde
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği'nde

cover photo

Türkiye Saglikli Kentler Birligi (SKB) 31. Olagan Meclisi, birligin yeni yönetimini belirlemek üzere Bursa’da yapildi. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi birlik yönetimine seçildi.

Çekirge Kervansaray Termal Otel'de gerçeklesen toplantiya Türkiye'nin farkli sehirlerinden belediye baskanlari katildi. Yapilan seçime göre birligin baskanlik görevini 2 yil boyunca Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Baskan Vekilligi görevini ise Burdur belediye baskani Ali Orkun Ercengiz yürütecek.

Toplantida, yilda iki kez gerçeklestirilen olagan meclis toplantilarinin ikincisinin bu yil Ekim ayinda Afyonkarahisar-Sandikli'da yapilmasina karar verildi. 2004 yilinda Kadiköy Belediyesi’nin kurucu önderliginde kurulan SKB’nin 30. Olagan Meclisi geçtigimiz Kasim ayinda Kadiköy’de toplanmisti. Rize-Findikli, Antalya-Muratpasa ve Tekirdag-Süleymanpasa belediyeleri de yeni üye olarak kabul edildi. Nüfusu 2.5 milyonun üzerinde olan illerden en fazla 5 ilçe üyenin kabul edildigi birlige Istanbul’dan Adalar, Besiktas, Kadiköy ve Pendik belediyeleri üye.