Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi 'Sıfır Atık' Uygulamasını Tartıştı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi 'Sıfır Atık' Uygulamasını Tartıştı

cover photo

Kadiköy Belediyesi ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odasi Istanbul Subesi'nin ortak düzenledigi Kadiköy Belediyesi Sifir Atik Sempozyumu Kadiköy Belediyesi Kozyatagi Meclis Binasinda gerçeklesti.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi'nin öncelikle kamu alanlarinda baslattigi Sifir Atik Projesi'nin tüm yönleri ile ele alindigi sempozyuma, Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Il Müdürlügü, üniversitelerin ilgili birimleri, kamu ve özel sektör temsilcileri katildi. Sifir atik alaninda iyi uygulamalarin sunumlarinin yer aldigi sempozyumun son oturumunda çevre konusunda atilabilecek adimlar, öneriler tartisildi.

Sempozyuma katilan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Kadiköy’ün ortak degerleri vardir. Birisi çevreci olmak, ikincisi Kadiköylü aktif yurttastir ki hakkini arar, ne oluyor diye merak eder. Bizim amacimiz çevre felsefesini dogru oturtmaktir. Sifir atik uygulamasini belediye olarak daha fazla nasil tesvik edebiliriz diye konusmaktir. Çünkü biliyoruz ki çöp toplamakla ya da çöpü bir yeren bir yere dökmekle bu sorun çözülmeyecek. Belediye olarak, bu alanda neyi tesvik edebiliriz, neyi degistirebiliriz tartismamiz gerekiyor. Umarim bu toplantilardan çikan sonuçlar uygulanabilir sonuçlar olur ve biz de bu sonuçlari uygulayan bir belediye oluruz. Toplantinin sonuçlarini uygulama noktasinda elimden geleni yapacagim” dedi. Program sonunda TMMOB Çevre Mühendisleri Odasi Ikinci Baskani Zeyneti Bayri Ünal Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi'na tesekkür plaketi takdim etti.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/SIFIR ATIK (1)-8613a442-777c-4dbf-8188-fb3116cccc02.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/SIFIR ATIK (3)-1f41cd9b-d0fd-4119-bb87-13774a6e1bfa.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/SIFIR ATIK (4)-f9902999-48f6-41dd-abf5-749215c36f6e.jpg