Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması 2019 Başladı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması 2019 Başladı

cover photo

Müzik ve sahne sanatlari alaninda yaraticiligi tesvik etmeyi önemli bir sorumluluk kabul eden Kadiköy Belediyesi, bu anlayis çerçevesinde Türk Bestecileri yeni eserler yaratmaya özendirmek amaciyla; 2019 Subat'inda sonuçlanmasi planlanan "Piyanolu Dörtlü" (keman, viyola, viyolonsel, piyano) için “Kadiköy Belediyesi Süreyya Operasi Ulusal Beste Yarismasi” düzenliyor.

50 yas alti kompozitörlere açik olan bu yarisma ile çok sesli evrensel müzik dilinde yerli, özgün telif eserler yaratilmasina, böylelikle yerli müzik eserleri repertuvarinin zenginlesmesine katkida bulunabilmek hedefleniyor. Seçici kurulun eserlerde keman, viyola, viyolonsel ve piyano dörtlüsü için bestelenmesi sartini aradigi yarismada ülkenin geleneksel ses duyarliligindan esinlenmeler, islemeler veya yansimalarla olusan özgün kompozisyonlarin olmasi beklenmekte.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, yarismaya iliskin: “Tu¨rk bestecilerinin, gec¸en yaris¸malarda oldug?u gibi u¨lkemizin ses ve ezgi duyarlilig?indan da yararlanarak mu¨zik sanatinin evrensel ve teknik diliyle bu mu¨zik tu¨ru¨nde de o¨zgu¨n eserler meydana getireceklerine inaniyorum. Bu beklenti ve umutla Kadiko¨y Belediyesi Su¨reyya Operasi Ulusal Beste Yaris¸masi 2019’u sanatseverlerin ve mu¨zisyenlerin ilgisine sunuyoruz.” dedi

Seçici Kurul'u degerli müzik insanlari Cihat Askin, Turgay Erdener, Suna Kan, Özkan Manav, Gülsin Onay, Aysegül Sarica ve Yalçin Tura'dan olusan beste yarismasi; kazananlara para ödüllerinin yani sira CD kaydi imkani da vadediyor.

Bestecilerin eserlerini 3 Aralik 2018 tarihine kadar gönderebilecekleri yarismanin final konseri halka açik olarak 25 Subat 2019 Pazartesi aksami Süreyya Operasi'nda yapilacak ve ödül töreni konserin ardindan ayni gece gerçeklestirilecek.

Ayrintili bilgi ve yarisma sartnamesi www.sureyyabesteyarismasi.kadikoy.bel.tr internet adresinden edinilebilir.