Kadiköy Belediyesi, 6 Subat Depremi’nden sonra Kadiköy ile afet bölgeleri arasinda kurulan dayanisma köprüsünü konu alan bir belgesel yayinladi. 1146 Km: Bir Dayanisma Belgeseli, depremin gerçeklestigi ilk andan itibaren yasananlari ve yediden yetmise tüm Kadiköylülerin gösterdigi olaganüstü dayanisma çalismalarini anlatiyor.
Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yikima neden olan 6 Subat Depremi’nin ardindan gerçeklestirilen dayanisma çalismalari belgesele konu oldu. Kadiköy Belediyesi, depremin meydana geldigi tarihten bugüne kadar Kadiköy ile afet bölgeleri arasinda kurulan dayanisma köprüsünü anlatan bir belgesel hazirladi. Belgeselde Kadiköy Belediyesi personelleri ve gönüllüleri; deprem bölgelerinde gerçeklestirilen arama kurtarma faaliyetleri, yemek dagitim hizmetleri, çadir temini ve kurulumu, yardim erzaklarinin ihtiyaç sahiplerine dagitilmasi gibi birçok alanda yaptiklari çalismalar ile deprem bölgelerine dair izlenimlerini anlatti.
Depremin meydana geldigi andan yaklasik 9 saat sonra Hatay’da arama kurtarma çalismalarina katilan ve onlarca vatandasi enkazlardan sag çikarmayi basaran Kadiköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takimi BAK Kadiköy üyelerinin belgeselde paylastigi anilar, yasanan afetin büyüklügünü bir kez daha gözler önüne serdi. Belgesel ayrica deprem bölgelerinde yasanan sikintilari, eksiklikleri ve koordinasyonsuzlugu da yeniden ortaya koydu.
Kadiköy Belediyesi’nin resmi YouTube kanalinda yayinlanan belgeselde deprem bölgeleriyle Kadiköy arasinda kurulan dayanisma agina dair izleyenleri hem duygulandiran hem de gururlandiran görüntülere ve bilgilere de yer verildi. Kadiköy Belediye Baskani Av. Serdil Dara Odabasi’nin da belgesel için verdigi röportajda deprem bölgesinde yasadigi bir aniyi anlatirken duygu dolu anlar yasadigi görüldü. Odabasi, depremden hemen sonra Hatay’da yasadiklarini su sözlerle anlatti: Kadiköy Belediyesi haricinde, belediye personeli haricinde bir devlet görevlisi yoktu. Biz de devlet görevlisiyiz. Ama ne AFAD ne jandarma ne polis ne de resmi yardim kuruluslari, hiçbiri yoktu. Ben halen basimi yastiga koydugum zaman o anlar aklima geliyor ve uykum kaçiyor. Benim önümü kesip bir meslektasimin ‘Annem burada, babam burada’ diyen sesi halen kulagimda. Yerini hatirliyorum. Depremin üçüncü gününün gecesiydi. Simdi kalkip ‘Biz oradaydik’ demenin de bir anlami yok.
Neden “1146 km”?
1146 Km: Bir Dayanisma Belgeseli’nin hazirlik süreci ile Kadiköy ve deprem bölgeleri arasinda kurulan dayanisma agina dair açiklamalarda bulunan Kadiköy Belediyesi Kurumsal Iletisim Müdürü Serkan Taskent, “Müdürlügümüzde çalisan ve BAK Kadiköy ekibinde yer alan kameraman ve fotografçi arkadaslarimiz da deprem bölgesindeydi. Bu vesileyle kurum olarak birçok haber ajansinin ulasamadigi görüntülere ulasma ve bunlari kayit altina alma firsatini yakaladik. Belgeselimizdeki çekimler ve kurgu süreci tamamen Kadiköy Belediyesi Kurumsal Iletisim Müdürlügü çalisanlari tarafindan gerçeklestirildi. Yaklasik 6 aya yayilan bir süreç yasadik. Fakat gerek deprem bölgesinde gerekse burada yasananlar daha büyük ve daha detayli bir anlatiyi fazlasiyla hak ediyordu. Belgeseli izleyenler özetle; Kadiköy Belediyesi’nin 6 Subat depreminde birimleriyle, çalisanlariyla ve gönüllüleriyle hangi kosullar altinda ve nasil bir çalisma yürüttügünü görecekler. Ama bunun yani sira bölgede yasanan sikintilari, eksiklikleri ve koordinasyonsuzlugu da gözler önüne seren bir çalisma oldugunu söyleyebilirim. 1146 kilometre, Kadiköy Belediyesi ana binasi ile Antakya Odabasi Mahallesi arasindaki bu mesafeye denk düsüyor. Onlarca tir, yüzlerce çalisanimizin sayisiz defa gidip geldigi bir yolu ve bizim için dayanismaya dair unutulmaz bir sembolü temsil ediyor Bu vesileyle bu belgesele katki sunan bütün arkadaslarima bir kez daha tesekkür ederim” dedi.
1146 Km: Bir Dayanisma Belgeseli’ni izlemek isteyenler Kadiköy Belediyesi resmi YouTube kanalini ziyaret edebilirler.
https://youtu.be/aHJeSK0U8co?si=WCHy19v5IcPPhVSb