Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'nden 12 Bin Yardım Kolisi, Her Gün 5 Bin 500 Kişiye İftar
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'nden 12 Bin Yardım Kolisi, Her Gün 5 Bin 500 Kişiye İftar

cover photo

Kadiköy Belediyesi, Ramazan ayinin dayanisma ve yardimseverligini hissettirecek. Belediye, Ramazan ayinda ihtiyaç sahiplerine 12 bin yardim kolisi dagitacak. Ayrica 3 farkli noktada her gün 5 bin 500 kisiye iftar yemegi verecek.

Kadiköy Belediyesi, Ramazan ayi için hazirliklarini tamamladi. Türkiye’nin yasadigi ekonomik krizi de göz önünde bulunduran Kadiköy Belediyesi bu yil üç farkli noktada 5 bin 500 kisiye iftar yemegi verecek ve 12 bin kisiye yardim kolisi dagitacak. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, "Her daim bereketi ve huzuru ile gelen, hayirli bir Ramazan ayi diliyorum. Yoksulluk ülkemizde maalesef gittikçe derinlesiyor ve biz de Ramazan ayi boyunca ülkemizin içinde bulundugu ekonomik sikintilari göz önüne alarak iftarini açmak isteyen Kadiköylü komsularimizla dayanisma içinde olacagiz. Belediye olarak geçmiste ihtiyaç sahibi ailelerin talepleri dogrultusunda içinde temel gida maddelerinin bulundugu yardim kolileri dagitimi yapiyorduk. Yardim kolilerinin sayisi geçmis bes yil boyunca 400’e yakindi ancak geçen yil bu sayi 7 bine çikti. Bu yil ise 12 bin yardim kolisi dagitacagiz " dedi.

Kadiköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü'ne, erzak basvurusu yapan ve destek almasi uygun olan ailelere dagitim ekipleri yardim kolilerini ulastiracak. Erzaklar vatandaslarin kimlik bilgileri kontrol edildikten sonra teslim edilecek.

30 GÜN SOKAK IFTARI

Kadiköy’de Ramazan ayinda geleneksel olarak düzenlenen sokak iftarlari organizasyonlari son iki yildir pandemi nedeniyle yapilamiyordu. Bu sene pandemi önlemlerinin de gevsetilmis olmasi sayesinde iftar programlari yeniden düzenlenecek.

Kadiköy Belediyesi, üç ayri noktada iftar yemegi verecek. Dumlupinar, Egitim ve Hasanpasa mahallerinde kurulan iftar sofralarinda 30 gün boyunca her gün binlerce kisi faydalanacak. Ramazan ayi boyunca talep dogrultusunda iftar noktalarinin sayisi artirilacak.

“GEZICI ASEVI TIR”I SABITLENDI

Kadiköy Belediyesi, acil durumlarda yeme içme ihtiyacini karsilamak için hazirda bulundurdugu Gezici Asevi TIR’ini devreye soktu. Ramazan ayi boyunca Egitim Mahallesi’nde mutfak olarak düzenlenen TIR, olasi afetlerde Kadiköylülerin yemek ihtiyacini karsilamak üzere özel olarak dizayn edilmis ve 2021 yilinin ekim ayinda hizmete girmisti. Tek seferde üç bin kisilik sicak yemek yapma kapasitesine sahip 13 metre uzunlugundaki araçta, bes adet yemek pisirme kazani, iki adet soguk hava deposu, firin, yemek dagitma tezgâhi ve mutfak el aletleri bulunuyor.