Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'nden Afet Eğitim Bilinçlendirme Çalışmaları
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'nden Afet Eğitim Bilinçlendirme Çalışmaları

cover photo

Kadiköy Belediyesi depremin “hazirlik, müdahale, zarar azaltma” evrelerine yönelik birçok konuda çalismalar yapiyor. Gerek kendi bünyesinde gelistirdigi gerek diger kuruluslarla isbirligi halinde yürüttügü birçok afet egitim çalismasi, acil müdahale çalismasi, zarar azaltmaya yönelik birçok çalismasi bulunuyor.

BELEDIYE ARAMA KURTARMA EKIBI: BAK KADIKÖY 

Bunlardan bir tanesi, Kadiköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takimi’nin verdigi çesitli egitimler sonucunda kurulan Belediye Arama Kurtarma, BAK – KADIKÖY. Kuruldugu 2005 yilindan bu güne kadar Istanbul Valiligi Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü’nün görevlendirmesi ile bölge tatbikatlarinda, kayip arama ve sel gibi çesitli operasyonlarda görev alan BAK-KADIKÖY, afetlerle ilgili kamu kuruluslariyla koordineli olarak çalisiyor. Bogaziçi Üniversitesi’nden egitmen egitimi alan BAK-KADIKÖY üyeleri, afetler öncesinde gönüllü gruplara ve okullara afet egitimi verirken ayni zamanda afetler sonrasinda müdahale amaçli planlama çalismalari yapiyor. Bugün aktif 54 belediye çalisaninin üye oldugu BAK – KADIKÖY’e kurum disindan da gönüllülük esasi üzerinden üyelik kabul ediliyor.

70 BIN KISI AFET EGITIMI ALDI

Kentsel Arama Kurtarma Takimi egitmenleri tarafindan hazirlanan ve bugüne kadar 70 bin kisinin faydalandigi “Esini bul, Afet çantani hazirla” egitimi de Kadiköy Belediyesi’nin egitim çalismalari arasinda yer aliyor. Ayrica düzenli olarak “Temel Afet Bilinci Egitimi”, “Sivil Savunma Afet Gönüllüsü Egitimi”, “Depreme Karsi Yapisal Bilinç Egitimi”, “Acil Durumlarda Tahliye Egitimi” ve “Acil Durum Plani Hazirlama Rehber Egitimi” gibi çalismalar da yürütülüyor.

AFET EGITIM VE BILINÇLENDIRME PARKI HAYATA GEÇIYOR

Kozyatagi Mahallesi’nde yapimi devam eden “Kadiköy Belediyesi Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki” her bireyin olasi afetleri, afetlerin olusumlarini, afet öncesinde alinabilecek ve afet esnasinda yapilmasi gerekenleri çesitli simülasyonlarin da yardimiyla ögrenme ve tecrübe etmesine olanak sagliyor. Eglenceli ve uygulamali egitim teknikleri ile özellikle çocuklarin afet hakkinda bilgilendirilmesine önemli katki sunacak “Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki” Ekim ayinda hizmete girecek.

MAHALLELERDE AFET EGITIMI

Kadiköy Belediyesi, afet konusunda egitim ve örgütlenmeye “Mahalle Tabanli Toplum Afet Yönetimi Projesi” ile de destek oluyor. Mahallelerde bulunan gönüllü evleri araciligiyla ve tamamen mahalle sakinlerinin katilimiyla gerçeklesen projede gruplara egitimler veriliyor. Afet sonrasinda fayda saglayabilecek isletmelerin ve kisiler veri tabaninda birlestirilerek kriz durumunda daha aktif rol alabilecek bilinçli gönüllülerin olusturulmasi saglaniyor.

ÇOCUKLAR IÇIN ‘BIR AFET MASALI’ MÜZIKALI

“Bir Afet Masali” projesiyle ilk kez bir müzikalle afetlere karsi bilinçlendirme egitimi de yapiliyor. Kentsel Arama Kurtarma Takimi tarafindan hazirlanan müzikalde çocuklar, bir yandan afetlere karsi korunmayi ögrenirken, bir yandan da masal diyarina yolculuk ediyor.

BETON ZEMIN LABORATUVARI 2000 YILINDAN BERI HIZMETTE 

Kadiköy Belediyesi 2000 yilinda kurdugu Beton ve Zemin Laboratuvari, yerlesim alanlarinda zemin özelliklerine uygun, depreme dayanikli yapilar üretilmesini, beton dökümlerinin denetimini saglayarak güvenilir bir yapi olusmasinin saglanmasi için hayata geçirilen bir proje. Beton Zemin Laboratuvari 7 insaat teknikeri, 10 yer bilimci ve 7 insaat mühendisiyle insaat denetimleri yapiyor. 7 gün 24 saat denetim uzmanlari santiyelerde beton kalitesi denetliyor. Beton numuneleri aliniyor. Ayrica mevcut binalardan alinan beton numuneleri de basinç testine tabi tutuluyor.

KADIKÖY’ÜN DEPREM TOPLANMA ALANLARI

Afetin gerçeklesmesini takip eden ilk 72 saatlik süreçte vatandaslarin bir araya gelecegi Kadiköy’de toplanma alanlari sayisi Kentsel Arama Kurtarma Takimi’nin çalismalariyla birlikte 13’ten 43’e yükseltildi. Kadiköy’de deprem toplanma alanlarinin tam listesi söyle: Özgürlük Parki, Fenerbahçe Parki, Demokrasi Parki, 23 Nisan Parki, Yasam Parki, Kriton Curi Parki, Moda Parki, Baris Parki, Kosuyolu Parki, Defne Parki, Behice Yazgan Parki, Kalamis Parki, Suadiye Parki, Milli Hakimiyet Parki, Yogurtçu Parki, Kusluk Parki, Çamlik Parki, Zübeyde Hanim Parki, Acibadem Parki, Çamlik Ihlamur Parki, 26 Mart Parki, Ögretmenler Parki, Karanfil Parki, Eylül Parki, Hürriyet Parki, A. Taner Kislali Parki, Arapgirli Parki, Sahrayicedit Koru Parki, Leylak Parki, Kuyubasi Parki, Feneryolu Parki, Ekin Parki, Çinar Parki, 19 Mayis Parki, Akasya Parki, Sanat Parki, Merdivenköy Parki, Manolya Parki, Doga Parki, Gardenya Çikmazi, Ormen Sitesi Parki, Onay Sitesi Parki, Cemal Tüfenkçi Parki

 

 

 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_0010-e576bd92-098a-413f-bbd5-1cb2273f2478.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_6584-4b953fa3-3069-4bb2-a3c6-18a4a1efd2a1.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B0967-d181a2f7-e901-45b0-8cf1-953f50f6729c.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B0999-0bd40788-cc74-4434-9b23-206e39a5336d.jpg