Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'nden Denize Nazır Ortak Çalışma Alanı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'nden Denize Nazır Ortak Çalışma Alanı

cover photo

Kadiköy Belediyesi daha önce restaurant olarak isletilen yeri farkli meslek gruplarindan olan, serbest çalisan veya ofisi olmayanlarin ve ögrenciler için ortak çalisma alanina dönüstürdü. IDEA Kadiköy’ün sezon açilis partisi 27 Eylül Çarsamba aksami yapildi.

Kadiköy Belediyesi serbest çalisan veya ofisi olmayanlarin ve ögrencilerin mekan arayisina çözüm bularak ortak çalisma alani IDEA Kadiköy’ü hizmete açti. IDEA Kadiköy’ün sezon açilis partisi 27 Eylül Çarsamba aksami yapildi.

Kadiköy Belediyesi’nin yeni projelerinden biri olan IDEA Kadiköy’ün sezon açilisi gerçeklestirildi. Sezona müzik ve dansla merhaba diyen IDEA’nin açilis partisine, Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, CHP Parti Meclis Üyesi Kadir Gökmen Ögüt, CHP Istanbul Milletvekili Onursal Adigüzel, CHP Kadiköy Ilçe Baskani Ali Narin, Kadiköy Belediyesi Meclis üyeleri ve IDEA kullanicilari ve çok sayida Kadiköylü katildi.

“SADECE BIR ÇALISMA ALANI DEGIL”

Açilista konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, Türkiye’deki nüfusun büyük bir çogunlugunun kentlerde yasadigini söyleyerek, “ Kentte nasil bir yasam istiyoruz?

Sadece dogal ihtiyaçlarimizi karsilamak için mi yasiyoruz? Aslinda kentler; parklariyla, tiyatrolariyla, hastaneleri ve okullariyla bir yasam alani. Ama kentte yasayan insanin büyük bir zamani çalismak ve üretmekle geçiyor. Geçen hafta Alzheimer ve Sosyal Yasam Merkezi’mizi açtik. Yasli vatandaslarimiza hizmet verecegiz, onlarin sosyallesmesini saglayacagiz. IDEA Kadiköy de yasaminin baharina adim atan genç vatandaslarimiza yeni bir alan olacak. Çünkü insan tek basina yasayan bir canli degil.

IDEA Kadiköy sadece bir çalisma alani degil. Simdiye kadar tek basina kafelerde ya da evde çalisan ama üretim konusunda sorun yasayan vatandaslarimiz buradan faydalanacak. Farkli alanlardaki insanlar bir araya gelecek ve ortak projeler gelistirecek. Iletisim kurup daha fazla sosyal olacagiz. Bu projede emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Gelecek yüz yilda bu tarz projeler artacak, bizim yaptigimiz da umarim örnek olur” diye konustu.

IDEA KADIKÖY’DE NELER VAR?

Islik, Derslik, Etkinlik ve Aslik kelimelerinin kisaltmasindan olusan IDEA Kadiköy, Kadiköy Belediyesi’nin daha önce restaurant olarak islettigi Moda’da yer aliyor.

Iki kattan olusan IDEA Kadiköy'ün Islik adi verilen üst katindan, belirli bir ücret dahilinde kayitli kullanicilar yararlanabiliyor. Bu bölümde çalisma alanlarinin yani sira kullanicilarin özel esyalarini koyabilecekleri dolaplar da var. Kullanicilarin ücretsiz internet hizmetinden faydalanabildigi bu bölümde 2 adet de toplanti odasi yer aliyor. Kullanicilar is görüsmelerini ve toplantilarini bu odalarda gerçeklestirebiliyorlar. Islik kullanicilari, kendi deneyimlerini IDEA Kadiköy kitlesiyle paylasip, deneyim aktarimina yönelik etkinliklere sunum, egitim ve söylesi benzeri etkilesimlerle katilim sagliyor. 

IDEA Kadiköy’ün alt katta yer alan Derslik  alanindan ise basta üniversite ögrencileri ve arastirmacilar olmak üzere, kisa süreli çalisma alanina ihtiyaç duyan herkes yararlanabiliyor. Derslik kullanicilari, etkinlikler yoluyla Islik kullanicilariyla etkilesimde bulunuyor, deneyim ve çalismalarini paylasiyor.

IDEA Kadiköy’de bulunan etkinlik odalarinda sinevizyon gösterimleri, panel, söylesi ve toplanti gibi etkinlikler düzenlenebiliyor. Özel kuruluslarin belirli bir ücret karsiliginda faydalanabilecegi bu odalar sosyal fayda gözeten STK, dernek gibi kuruluslara ücretsiz tahsis ediliyor.

Mekanin en alt katinda yer alan ve kisa bir süre sonra hizmete açilacak olan Aslik, genis bir mutfak alanini kapsayacak olup bu alanda farkli isbirlikleri ile gerçeklestirilecek olan mutfak sanatlari egitimleri ve sertifika odakli çalismalarla katilimcilarin mesleki gelisimlerine katki sunulacak.

IDEA Kadiköy’de ayrica bir de çocuk oyun evi bulunuyor. IDEA Kadiköy bünyesinde vakit geçirmekte olan veliler, IDEA Çocuk Oyun Evi’nden de faydalanabiliyor.

KAFE VE DENIZ MANZARASI HERKESE AÇIK

IDEA Kadiköy’de bir de kafe var. Uzun süre “Moda Khalkedon” isimli restaurant olarak Kadiköylülere hizmet veren mekân, artik IDEA Kadiköy olarak kullanima açik. Kadiköy’ün en güzel manzarasina sahip bir yerde bulunan mekândan ve mekânin genis bahçesinden herkes faydalanabiliyor.

Resmi tatiller hariç haftanin her günü 09.00- 23.00 saatleri arasi açik olan IDEA Kadiköy, her yastan ve meslekten vatandasin kullanimina açik. IDEA Kadiköy'e kayitli üye olmak isteyenler iletisim ve kayit taleplerini [email protected] adresine mail yoluyla ileterek üye olabilir.

IDEA Kadiköy: Caferaga Mahallesi, Küçük Moda Sokak, No:2 Kadiköy [email protected]

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3978-27275624-849f-4868-9c70-0f228627536f.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/çocuk oyun evi-c261ed3c-030f-4f54-af75-045c09332349.jpeghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_1932-2fd3b7ad-4770-4e78-b7c2-e0e902f63e31.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/idea etkinlik-e2573950-d869-481b-8e58-ccd7024985c8.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/idea kafe-38ec91cc-1c6e-4f35-813c-3cc70734765c.jpg