Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'nden Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'nden Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi

cover photo

Kadiköy Belediyesi Toplumsal Esitlik Birimi, kadina yönelik siddetle mücadeleye iliskin belediye çalisanlari ve muhtarlar için seminer düzenledi. Seminerde Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim ve Avukat Ipek Bozkurt, siddete ugrayan ve siddete ugrama tehlikesi bulunan kadin, çocuk ve aile bireylerinin korunmasini amaçlayan 6284 sayili Ailenin Korunmasi ve Kadina Karsi Siddetin Önlenmesine Dair kanun ve Istanbul Sözlesmesine yönelik bilgi verdi.  Ataselim ve Bozkurt Türkiye’de kadina yönelik siddetin önlenmesi için bireylerin ve belediyelerin üzerine düsen görevleri anlatti, belediye çalisanlarinin sorularini yanitladi.

Türkiye’de kadina yönelik siddete iliskin veriler paylasan ve Eylül ayinda 53 kadinin öldürüldügünü aktaran Fidan Ataselim bu konuda belediyelerin de üzerine düsen görevler oldugunun altini çizdi.  Ataselim, “Belediyelerin nüfuslari oraninda siginma evi açmalari gerekiyor. Ayrica toplumsal cinsiyet esitligi birimi ve kadin dayanisma merkezilerinin açilmasi, belediyelerin bütün yönetim organlarinda kadinlarin katilimlari ile ilgili düzenlemelerin yapilmasi bu alanda atilabilecek önemli adimlar. Öte yandan belediyeler kadin haklarina yönelik bilgilendirme amaçli egitimler düzenleyebilir, 6284 sayili Koruma Kanunu ve Istanbul Sözlesmesi’nin içerigi ile ilgili halka açik toplantilar düzenleyebilir. Belediyeler kres hizmeti verebilir, kadinlara istihdam yaratabilir.” diye konustu.

Egitimde kadina yönelik siddetle mücadeleye iliskin Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu’nun hazirladigi brosürler de dagitildi. Brosürlerde yer alan bilgilere göre:

Kadina yönelik siddet karsisinda yapilabilecekler

  • Siddete ugruyor, tehdit ediliyor, rahatsiz ediliyorsaniz 6284 sayili Koruma Kanunu’ndan yararlanabilirsiniz.
  • En yakin polis, jandarma, aile mahkemesi, savci, valilik, kaymakamliga veya Siddet Önleme ve Izleme Merkezi(SÖNIM)’e giderek basvurabilirsiniz.
  • 155 Polis, 156 Jandarma, 183 Aile Bakanligi hatlarini arayabilirsiniz.
  • Polis koruma görevini yerine getirmiyor veya basvuru islemlerinizde engellerle karsilasiyorsaniz 05050041198 no’lu telefondan Kadin Meclisleri ve Platformuna ulasabilir, haklariniz hakkinda bilgi alabilirsiniz.

6284 Sayili Kanun ile yararlanabileceginiz haklar

  • En az 1 ay süreyle siddete ugrayan kisinin size yaklasmamasi
  • Size ve çocuklariniza ‘barinma yeri’ saglanmasi
  • Isyerinizin degistirilmesi
  • Çocuklarinizin velayetinin geçici olarak size verilmesi
  • Sizin ve çocuklarinizin kimlik belgelerinin degistirilmesi
  • Koruma süresi boyunca maddi yardim verilmesi
  • Siddet uygulayan kisinin sizi telefon veya internet araciligiyla rahatsiz etmemesi