Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'nden Kadınlara Meslek, Yaşlılara Destek
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'nden Kadınlara Meslek, Yaşlılara Destek

cover photo

Kadiköy Belediyesi ile Kadin Emegini Degerlendirme Vakfi (KEDV) arasinda, yasli bakimi alaninda alternatif is alanlari olusturmaya ve yerinde yasli bakimi hizmet modelini gelistirmeye yönelik isbirligi protokolü imzalandi.

YASLI BAKIMI IÇIN KADIN ISBIRLIGI 

Istanbul’da en yüksek yasli nüfusa sahip olan Kadiköy’de nüfusun yüzde 17’si 65 yas üzerinde. Kadiköy’deki yasli nüfusun ihtiyaçlari göz önünde bulundurularak hazirlanan protokole göre bir yandan yaslilarin evde bakim hizmeti almasi saglanirken, bir yandan da kadinlar için yasli bakimi alaninda alternatif is alanlari yaratilacak. Öncelikle 3 mahallede baslayacak proje ile o mahallede yasayan yaslilar belirlenerek ihtiyaçlari tespit edilecek. Kadiköy sinirlari içinde yerinde yasli bakim hizmetleri vermek üzere bir kadin kooperatifi kurulacak. Verilen hizmetler ise belediye tarafindan denetlenecek.

‘YEREL YÖNETIMLERIN INSANIN YANINDA OLMASI GEREKIYOR’

Baskanlik binasinda düzenlenen protokol törenine Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu ile Kadin Emegini Degerlendirme Vakfi Genel Müdürü Sengül Akçar katildi. Protokol töreninde konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, “Kadiköy’de çok fazla yalniz yasayan insan var. Ekonomik durumunuz iyi olsa bile, para her zaman sorunlari çözemiyor. Insanin insana ihtiyaci var ve yerel yönetimler olarak insanlarin yaninda olmamiz gerekiyor. Bu güven ortamini yaratacak olan yerel yönetimlerdir. Nüfusun yaslanmasi ile birlikte bu ihtiyaç sürekli artacak. Eger kamu bu konuyla ilgilenmezse gelecekte daha çok sorun yasanir. Kadiköy bu alanda önemli bir örnek teskil edecektir” dedi. Kadin Emegini Degerlendirme Vakfi Genel Müdürü Sengül Akçar ise “Kadiköy’de yerinde yasli bakim hizmetlerine iliskin model gelistirmek istiyoruz. Nüfus giderek yaslaniyor. 2014 yilinda yüzde 8,5 olan yasli nüfusunun 2030’da yüzde 12’ye çikacagi söyleniyor. Kadin kooperatifleri açisindan bakim hizmetlerini önemli bir istihdam alani olarak görüyoruz. 65 yas üstü insanlarin çok çesitli ihtiyaçlari oluyor. Aktiflesmeleri ve üretkenliklerinin devam etmesi gerekiyor. Belediyenin de bu konuda çok kuvvetli bir iradesi var” diye konustu.                                                                       

                                        

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KEDV (2)-c4feb19b-45d8-4edb-ae54-ad3888e28a87.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KEDV (3)-900fdb93-c986-45ae-bba6-91af569dc1ca.jpg