Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'nden 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' etkinlikleri
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'nden 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' etkinlikleri

cover photo

Kadiköy Belediyesi, meme kanserinde erken teshisin önemine vurgu yapmak ve düzenli kontrollerin yapilarak risklerin en aza indirilmesini saglamak amaciyla her yil Ekim ayinda ‘Meme Kanseri Farkindalik Ayi’ dolayisiyla bir dizi etkinlik düzenliyor. ‘Güzel Günler Biriktirmek Elinizde’ sloganiyla düzenlenen etkinlikler Moda Parki, 19 Mayis Parki ve Süreyya Operasi önünde gerçeklesecek.

KENDI KENDINI MUAYENE EGITIMI VERILECEK  

Kadiköy Belediyesi Mamografi ve Kadin Sagligi Merkezi çalisanlari, toplumsal farkindaligi arttirmak için 13 Ekim Cumartesi, 18 Ekim Persembe ve 24 Ekim Çarsamba günleri 3 farkli etkinlikte kadinlarla bir araya gelecek. Uzman doktor ve hemsireler esliginde verilecek, kendi kendini muayene etme egitiminin yani sira, dans gösterileri, origami ile pembe turna kusu yapimi gibi etkinlikler düzenlenecek.

KADINLARDAN ZUMBA DANSI

13 Ekim Cumartesi Moda Parki’nda 14.00-16.00 saatleri arasinda Kadiköy Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü Hemsiresi Ismihan Çalik tarafindan “Kendi Kendine Meme Muayenesi” egitiminin ardindan dans hocasi Sibel Esen esliginde kadinlar hep beraber zumba dansi yapacak. Kadiköylü kadinlarin dayanisma ile üretim yapmalarina yönelik kurulan Potlaç Dayanisma Agi’nin el ürünleri de Moda Parki’nda kurulan stantlarda satista olacak. Etkinlik alanindaki agaçlar, kadinlarin el emegi ile hazirladigi rengarenk motiflerle donatilacak.

PEMBE TURNA KUSU YAPILACAK

18 Ekim Persembe saat 13:00-15:00 arasinda 19 Mayis Mahallesi’nde Doktor Serap Akin ‘kendi kendine meme muayenesine’ yönelik bir söylesi düzenleyecek. 24 Ekim Çarsamba, saat 14:00-16:00 arasinda ise Süreyya Operasi önünde Kadiköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi dans gösterisi sunacak. Meme kanserine dikkat çekmek isteyen kadinlar, Japon kagit sanati origami yöntemi ile ‘Pembe Turna Kusu’ yapacak.

66 BINI ASKIN KADIN MERKEZDEN FAYDALANDI

2011 yilinda hizmete giren Kadiköy Belediyesi Mamografi ve Kadin Sagligi Merkezi'nden bugüne kadar 66 bini askin kadin faydalandi. Bu kapsamda, Kadiköy ilçesinde yasayan ve çalisan tüm kadinlar gelismis tani yöntemleri ile Meme Poliklinigi, Kadin Hastaliklari Poliklinigi ve Radyoloji Bölümü'nde gerekli muayenelerini ve yillik kontrollerini ücretsiz yaptirabiliyorlar.