Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'nden STK'ları Güçlendirme Protokolü
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'nden STK'ları Güçlendirme Protokolü

cover photo

Kadiköy’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslarinin (STK) desteklenmesi ve gelistirilmesi amaciyla Kadiköy Belediyesi ile Istanbul Bilgi Üniversitesi arasinda isbirligi protokolü yapildi. Protokolün ilk adimi,  Kent Konseyi bünyesinde bulunan STK’lara 8 Temmuz-8 Agustos tarihleri arasinda düzenlenecek yaz okulu ile basliyor.

ISBIRLIGI PROTOKOLÜ MECLISTE KABUL EDILDI

Kadiköy Belediyesi ile Istanbul Bilgi Üniversitesi arasinda Kadiköy’de sivil toplumun gücünü arttirmak, yurttaslarin kentin yönetimine katilimini saglamak amaciyla hazirlanan isbirligi protokolü Kadiköy Belediye Meclisi’nde kabul edildi. 4 yil sürecek protokol kapsaminda, Kadiköy Kent Konseyi üyesi STK’lara 4-6 ay arasinda degisen sürelerde egitim ve danismanlik destegi verilecek. Kent Konseyi üyesi olan STK’lara yaz okulu, mekân, yüz yüze danismanlik, mentorluk, egitim ve atölyeler, akademik ve hukuki destek ile yatay ögrenme ortamlari sunulacak.

YAZ OKULU ILE BASLIYOR

Isbirligi protokolünün sahadaki uygulamalarindan ilki bu yaz düzenlenecek egitim programi olacak. Yaz okulunda Istanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi görevlilerinin yani sira ögretim görevlileri ‘Sivil Toplum ve Katilim’, ‘Örgütler için Strateji’, ‘Gönüllülerle Isbirligi’, ‘Kaynak Gelistirme Süreçleri’, ‘Iletisim ve Sosyal Medya’, ‘Proje Yazma’ adli dersler verecek. Kadiköy Kent Konseyi bünyesindeki STK’larin yer alacagi yaz okuluna katilim ücretsiz. Dersler Moda’da bulunan IDEA Kadiköy’de düzenlenecek.

SON BASVURU 30 HAZIRAN’DA

Ilk kez bir belediyenin, sivil toplum kuruluslarinin güçlenmesine yönelik çalisma yürütecegi programa basvuru 30 Haziran saat 19.00’da son buluyor. Basvuru sonuçlarinin 3 Temmuz’da açiklanacagi programa 15 STK kabul edilecek. Katilimcilara Yaz Okulu sonunda sertifika verilecek.

Basvuru için ilgili link: https://bit.ly/2Fh3vOc

DERS PROGRAMI

Idea Kadiköy’de saat 19.00 – 22.00 saatleri arasi gerçeklesecek ve Kadiköy Belediyesi ile Istanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi’nin birlikte düzenledigi Yaz Okulu programi söyle:

8 Temmuz

Açilis

8 Temmuz Haftasi

Sali – Persembe: Sivil Toplum ve Katilim

15 Temmuz Haftasi

Sali – Persembe: Örgütler için Strateji

Çarsamba: Proje Yazma

Cuma: Tematik Atölyeler/ Çocuklarla Çalismak

22 Temmuz Haftasi

Sali - Persembe: Gönüllülerle Isbirligi

Çarsamba: Proje Yazma

29 Temmuz Haftasi

Sali - Persembe: Kaynak Gelistirme Süreçleri

Çarsamba: Proje Yazma

Cuma: Tematik Atölyeler / Iletisim Çatisma Yönetimi

2 Agustos Haftasi

Sali: Iletisim ve Sosyal Medya

Persembe: Kapanis

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Yaz Okulu (2)-c0f4c9cd-a1db-4119-b1b7-a973f971a845.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Yaz Okulu (3)-fa054a88-595e-4d78-b43a-80e64da5f8ab.jpg