Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'nden Yapay Zeka Atölyesi
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'nden Yapay Zeka Atölyesi

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin ortak çalisma alani olarak hizmete açtigi IDEA Kadiköy’de bilgisayar mühendisligi ögrencileri için yapay zeka atölyesi düzenlendi.

IDEA Kadiköy ile TMMOB Istanbul Bilgisayar Mühendisleri Odasi isbirligiyle düzenlenen atölyeye, Sanliurfa Harran Üniversitesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi yurdun dört bir yaninda okuyan 26 bilgisayar mühendisligi ögrencisi katildi. Bilgisayar mühendisligi bölümü 3 ve 4. sinif ögrencileri “Yapay Zeka Yaz Atölyesi” programini “Veri Madenciligi – Makine Ögrenmesi – Derin Ögrenme” basligiyla tamamladi.

Program ögrencilerin mesleki örgütlenme hakkinda bilgi edinmesi, meslek etigine dair tartismalardan haberdar olmasi, farkli sektörlerde çalisan mühendislerin tecrübelerinden faydalanmasi ve mühendislik çalisma alanlarini gözlemleyebilme aliskanligi edinmesini amaçliyor.

Meslekte egitim ve cinsiyet esitsizligine vurgu yaparak baslayan program, yenilikçi hizmetler ve akilli sehirler konularini merkezine alarak kent hayatina dair problemler üzerinden veri madenciligi, makine ögrenmesi, derin ögrenme ve yapay zeka yaklasimlari ile ögrencileri uzmanlariyla bulusturdu.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Yapay Zeka Atölyesi (1)-8c85af61-1cd8-4fd9-ba8a-154196c19602.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Yapay Zeka Atölyesi (2)-5089d5c8-efb8-4e2e-b65e-917ed55424d6.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Yapay Zeka Atölyesi (3)-d4e64b79-ee53-4d1c-bace-b2706e24275d.jpg