Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'ne Altın Karınca Ödülü
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'ne Altın Karınca Ödülü

cover photo

Marmara Belediyeler Birligi (MBB) tarafindan bu yil 8’incisi düzenlenen Altin Karinca Ödülleri sahiplerini buldu. Kadiköy Belediyesi’nin 'Sinematek ve Sinema Evi’ ile ‘Anlat Kadiköy’ projeleri ödüle layik görüldü.  

Belediyelerin sehirlerdeki yasam kalitesini artiran projelerini tesvik etmek ve yayginlastirmak amaciyla Marmara Belediyeler Birligi’nin düzenlendigi Altin Karinca Ödülleri, Hilton Istanbul Bomonti Hotel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Marmara Bölgesi’ndeki belediyelerin projeleri Altin Karinca’da yönetisim ve katilimcilik, kentsel planlama ve altyapi, çevre ve atik yönetimi, mimari ve kentsel tasarim, kültür ve sanat, sosyal hizmetler, yerel kalkinma, ulasim ve hareketlilik, akilli sehir uygulamalari ve afet yönetimi olmak üzere 10 kategoride ödüllendirildi. Kadiköy Belediyesi, ‘Mimari ve Kentsel Tasarim’ kategorisinde ‘Sinematek ve Sinema Evi’ Rekonstrüksiyon Projesi ile ‘Yönetisim ve Katilimcilik’ kategorisinde ise ‘Anlat Kadiköy’ projeleri ile ödül aldi. Sosyal mesafe kurallari gözetilerek düzenlenen ödül töreninde, Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’na ödülleri MBB ve Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin takdim etti. 381 projenin yaristigi Altin Karinca’da 41 belediyenin 52 projesi ödüle layik görüldü.

Kadiköy Yogurtçu Parki yakinlarinda insa edilen Sinematek/Sinema Evi projesi sinema yapitlarini korumak, bu alanda arastirmalar yapmak ve sinema ku¨ltu¨ru¨nu¨ yaymak amaciyla gösterimler düzenlemeyi amaçliyor. ‘Anlat Kadiköy’ projesi ise, Kadiköy’ün gelecek bes yilinin, mümkün olabilecek en iyi katilim seviyesinde ve tüm paydaslariyla planlandigi, ayni zamanda ülkemizin ilk genis kapsamli online katilim platformu olma özelligini tasiyor. Proje, bir kamu kurulusunun kendi öz kaynaklariyla ve hiçbir hizmet satin almadan gerçeklesmesi nedeniyle de öne çikiyor.

  

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_6524-7dbaaabf-6ebe-4265-8bd8-6dbd523032b8.jpg