Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi’ne Avrupa Diploması Ödülü
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi’ne Avrupa Diploması Ödülü

cover photo

Kadiköy Belediyesi, Avrupa Diplomasi Aldi

Kadiköy Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafindan basarili yerel yönetimlere verilen ‘Avrupa Diplomasi’ ödülüne layik görüldü. 

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Sosyal Isler, Saglik ve Sürdürülebilir Kalkinma Komitesi, geçtigimiz hafta gerçeklestirdigi toplantida bu yil Avrupa Diplomasi ödülünün Kadiköy Belediyesi’ne verilmesine karar verdi. Kadiköy Belediyesi, son yillarda gerçeklestirdigi uluslararasi projeler ve isbirlikleriyle Avrupa Konseyi’nin basarili yerel yönetimlere verdigi ‘Avrupa Diplomasi’ ödülünü almaya hak kazandi. Avrupa Konseyi tarafindan Kadiköy Belediye Baskani Av. Serdil Dara Odabasi’na gönderilen tebrik mektubunda Avrupa Diplomasi ödülünün önümüzdeki ay Fransa’nin Strazburg kentinde gerçeklestirilecek törenle Kadiköy Belediyesi’ne takdim edilecegi ifade edildi. 

“Kadiköy’ü gelecege hazirliyoruz”

Avrupa Diplomasi ödülüne layik görülmenin büyük bir onur oldugunu ifade eden Kadiköy Belediye Baskani Av. Serdil Dara Odabasi, “Kadiköy Belediyesi olarak ekolojik, sosyal, kültürel sürdürülebilirligi ciddiye alarak çalismalarimizi bu kavramlar isiginda belirliyoruz. Kadiköy’ü gündelik savrulmalarla degil, planli, uzun vadeli politikalar çerçevesinde gelecege hazirliyoruz. Bu kapsamda Avrupa kentleriyle yakin iliskiler kuruyor; uluslararasi projeler ve isbirlikleriyle Kadiköy’ün dünyanin saygin kentleri arasinda yer almasi için çalisiyoruz. Bugün basta Avrupa Birligi projelerimiz olmak üzere son yillarda gerçeklestirdigimiz uluslararasi çalismalarin Avrupa’nin en kiymetli ödüllerinden biriyle ödüllendirilmis olmasi hem sahsimi hem de çalisma arkadaslarimi onurlandirdi. Kadiköy Belediyesi’ni Avrupa’nin en prestijli ödüllerinden birine layik gören herkese Kadiköylüler adina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Avrupa Ödülü’nün ilk asamasi olan Avrupa Diplomasi Ödülü, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Saglik ve Sürdürülebilir Kalkinma Komisyonu tarafindan; diger yerel yönetimlerle yapilan eslestirme faaliyetleri, yurt disindaki belediyelerle iliskiler, is birligi, ortakliklar ve faaliyetleri, Avrupa etkinlikleri, Avrupa ve uluslararasi kuruluslarla üyelik kapsaminda yürütülen faaliyetler ile ilgili yapilan degerlendirmeler sonucunda veriliyor. Avrupa Ödülü’nü almak için sirasiyla; 'Avrupa Diplomasi', 'Avrupa Seref Bayragi' ve 'Avrupa Seref Plaketi' ödüllerinin alinmasi gerekiyor.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1683793593_serdildaraodabasi2-7f060f93-486f-4d0d-8b8a-85b17e5bcea0.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1683793592_serdildaraodabasi-bb6fcc07-5ab8-4b73-8c34-28ef96c4e986.jpg