Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'ne Başarı Ödülü
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'ne Başarı Ödülü

cover photo

Kadiköy Belediyesi'ne Basari Ödülü

Tarihi Kentler Birligi tarafindan 16-19 Kasim tarihleri arasinda Antalya'da gerçeklestirilen YAPEX Restorasyon Fuarinda Kadiköy Belediyesi, Tarihi Kentler Birligi Özendirme Yarismasinda Maliye Binasi Kent Bellegi projesi ile "Basari Ödülü"nün sahibi oldu.

Tarihi Kentler Birligi tarafindan düzenlenen, 'Tarihi ve Kültürel Mirasi Koruma Proje ve Uygulamalarini Özendirme Yarismasi'nin ödül törenine Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, Kadiköy Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Sengün, Etüd-Proje Müdürü Leyla Terzi ve Etüt Proje Müdürlügü personeli katildi. Her yil restorasyon ve yapi sektörüyle, tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanlari bir araya getiren fuar kapsaminda düzenlenen 'Tarihi ve Kültürel Mirasi Koruma Proje ve Uygulamalarini Özendirme Yarismasi'na 47 belediye 83 proje ile katildi. Yarismaya katilan belediyelerin ödül aldigi koruma projeleri YAPEX Fuarindaki Yarisma Sergisinde katilimcilarla paylasildi.

Kadiköy Belediyesi, YAPEX (Yapi Insaat ve Restorasyon Fuari'na) “Tarihimize Sahip Çikiyoruz” temasiyla uygulamasi biten ve devam eden projeleriyle katildi. Kadiköy Belediyesi adina açilan stantta proje uygulamasi biten TESAK (Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi),  Kadiköy Akademi, Hasanpasa Gençlik Merkezi, Karikatür Evi, Suadiye Sanat Atölyeleri, Yeldegirmeni Sanat ve uygulamasi devam eden Maliye Binasi, Boga Heykeli, Haldun Taner Öykü Evi ve Ahmet Hasim Evi eski eser projeleri yer aldi. Yaklasik 1200 kisinin ziyaret ettigi ve büyük ilgi gören stantta projelerin maket ve görselleri de yer aldi. 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/IMG_1675-9758d7dc-8172-4f29-9417-f7851de031d5.jpg