Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'ne İklim Başarı Rozeti
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'ne İklim Başarı Rozeti

cover photo

Kadiköy Belediyesi, Belediye Baskanlari Küresel Iklim ve Enerji Sözlesmesi’ne üyeligi kapsaminda iklim degisikligi ile mücadelede yürüttügü sera gazi azaltim çalismalari ile uluslararasi basari rozetine layik görüldü

Kadiköy Belediyesi’nin 2012 yilinda imzaladigi Belediye Baskanlari Küresel Iklim ve Enerji Sözlesmesi (Global Covenant of Mayors for Climate and Energy - GCoM); iklim degisikligiyle mücadele ve enerji hedeflerini uygulamaya gönüllü olarak bagli olan binlerce yerel ve bölgesel yetkiliyi bir araya getiriyor. Bu sehir ve bölgeler; sürdürülebilir enerji eylem planlari hazirlayarak sürdürülebilirlik çerçevesinde, bölgesel veya ulusal düzeyde belirlenen hedefleri gerçeklestirmekte ve sehirlerin bölgelerle, devletlerle ve merkezi hükümetlerle birlikte çalismasini tesvik ediyor.  

Kadiköy Belediyesi de Paris Iklim Anlasmasinin yeni hedefleri dogrultusunda 2030 yilina kadar ilçe sera gazi salim miktarinin % 40 oraninda azaltilmasina yönelik proje ve faaliyet çalismalarina GCoM platformunda hiz verdi. 2018 yilinda hazirladigi “Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Adaptasyon Eylem Planlari” ile daha dayanikli ve düsük emisyonlu kentlere ulasmak için gerekli adimlari hayata geçirdi. Azaltim ve adaptasyon çalismalarina yönelik gerçeklestirilen bu eylem planinin 2019 yilindaki raporlamasi sonucu “Iklim Basari Rozeti”ne layik görüldü.