Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'ne "Sağlıklı Şehir Planlaması" Ödülü
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'ne "Sağlıklı Şehir Planlaması" Ödülü

cover photo

Kadiköy belediyesi, bu yil Egitim mahallesinde hizmete giren “Kemal Sunal Parki ve Ekolojik Yasam Merkezi” projesi ile Türkiye Saglikli Kentler Birligi’nin düzenledigi ‘2018 Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama ödülleri’ yarismasinda ödüle layik görüldü. Ekim ayinda yapilacak törende ödüller sahiplerine verilecek.

32 BELEDIYE 91 PROJE ILE BASVURDU

Türkiye Saglikli Kentler Birligi’nin düzenledigi, 32 üye belediyenin 91 projeyle basvurdugu 2018 Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Ödülleri yarismasi sahiplerini buldu. Bu yil onuncusu düzenlenen yarismada Kadiköy Belediyesi, ‘Kemal Sunal Parki ve Ekolojik Yasam Merkezi’ projesi ile ‘saglikli sehir planlamasi’ kategorisinde ödül aldi. Kemal Sunal Parki ve Ekolojik Yasam Merkezi’nde basta çocuklar olmak üzere her yastan insanin katilabilecegi egitim ve atölyelerin oldugu bir Kompost Egitim Merkezi de yer aliyor. Kompost Egitim Merkezi binasi ekolojik bilinç kazandirmaya katkida bulunmak amaciyla 40 kisinin gönüllü çalismasiyla yapildi. 60 metrekare olan bina solucanla kompost egitimlerine uygun sekilde ekolojiyi gözeten, sürdürülebilirligin saglandigi, biyo-iklim odakli tasarim ilkeleri dogrultusunda tasarlandi. Bu nedenle bina yapiminda dogal, saglikli, isi performansi ve enerji verimliligi yüksek, depreme ve yangina dayanikli, ekolojik ayak izi düsük olmasi nedeniyle saman balyasi tercih edildi ve dogal siva kullanildi.

BÜYÜKSEHIR, IL VE ILÇE BELEDIYELERI DEGERLENDIRILDI

Prof. Dr. Rusen Keles’in baskanligini yaptigi jüri Bursa eski Büyüksehir Belediyesi Baskani Erdem Saker, Prof. Dr. Handan Türkoglu, Prof. Dr. Cengiz Türe, Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Doç. Dr. Gül Sayan Atanur ve Türkiye Saglikli Kentler Birligi Müdürü Murat Ar’dan olustu. Jüri büyüksehir, il ve ilçe belediyelerini sosyal sorumluluk, saglikli sehir planlamasi, saglikli yasam ve saglikli çevre kategorilerinde degerlendirdi.