Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi'ne 'Şeker Okul' ile Ödül
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy Belediyesi'ne 'Şeker Okul' ile Ödül

cover photo

Kadiköy Belediyesi ilkögretim çagindaki çocuklarin saglikli gelisimi, saglikli beslenmeleri, çocuklarda obezitenin önlenmesine yönelik hazirladigi “Seker Okul” projesi “Yilin Basarili Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülüne layik görüldü.

Bu yil 13’üncüsü düzenlenen  “Yilin Basarili Saglik Yöneticisi Ödülleri” ve “Saglikta Sosyal Sorumluluk Ödülleri” töreni Besiktas Akatlar Kültür Merkezinde düzenlendi. Saglik Gönüllüleri Türkiye ve Hospital Manager Dergisi’nin düzenledigi törende saglik yönetimi alaninda Türkiye’nin önde gelen isimlerinden olusan jüri üyelerinin belirledigi kisi ve kuruluslara ödül verildi. Kadiköy Belediyesi, Dr. Rana Bese Saglik Poliklinigi tarafindan yürütülen Seker okul projesi ile Kadiköy Belediyesi “Yilin Basarili Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülüne layik görüldü. Kadiköy Belediyesi adina, ödülü Saglik Isleri Müdürü Filiz Ünlü aldi. 

 “SEKER OKUL” PROJESI NEDIR?

Kadiköy Belediyesi Dr. Rana Bese Saglik Poliklinigi tarafindan ilkokullarda ögrenci, veli ve personele yönelik hazirlanan ‘Seker Okul Projesi’nde ilkokul çagindaki çocuklarda saglikli beslenme aliskanliginin kazandirilmasi, kilolu çocuklarin erken dönemde belirlenmesi, obezitenin önlenmesi, fiziksel aktivitenin arttirilmasi, televizyon izleme, bilgisayar ve video oyun saatlerinin azaltilmasi yoluyla çocuklarda saglikli yasam modeli olusturmak için egitimler düzenleniyor. Marmara Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile ortaklasa yürütülen ve 2018 yilinda baslayan proje kapsaminda ilkokul çagindaki yaklasik 4 bin ögrenciye, 200 saat egitim verildi.

Çocuklarda saglikli yasam modeli olusturmak ve obeziteyi önlemek amaciyla düzenlenen projede Kadiköy’de Milli Egitim Bakanligina bagli ilkokullar yer aliyor. Çocuklara yönelik “Saglikli Beslen, Saglikli Yasa” seminerlerinin yani sira çocuklarin davranislarinda etken roller olan okul personeli ve ebeveynlere de obezite, diyabet, metabolik hastaliklar ve beslenme konularinda egitimler veriliyor. Öte yandan çocuklarin boy ve kilolarina göre degerlendirme yapilarak, fazla kilolu çocuklarin saglikli kilolarina ulasmalari ve saglikli yasam sürmelerini saglamak amaci ile Dr. Rana Bese Saglik polikliniginde Bireysel Beslenme Danismanlik hizmeti de veriliyor.

 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Seker Okul Odul Toreni (4)-c390ec44-bcf2-4260-bcad-1e5b15b98208.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Seker Okul Odul Toreni (6)-b4b438a9-b394-4457-953d-99cfc79dd77a.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Seker Okul Odul Toreni (7)-e22ccbaa-783f-49da-839b-7314461bd705.jpg